-->

Φιμέ τζάμια: Τα smartphones βάζουν «τέλος» στην προστασία από τους κλέφτες

Φιμέ τζάμια: Τα smartphones βάζουν «τέλος» στην προστασία από τους κλέφτες

Μπορεί τα φιμέ τζάμια να προσθέτουν έξτρα εμφάνιση στο αυτοκίνητό μας καθώς συμβάλλουν και στην προστασία από τον ήλιο, όμως δεν σταματούν τα αδιάκριτα βλέμματα των κλεφτών. 

 

Τα smartphones έχουν γίνει πραγματικά «εργαλεία» για τους κλέφτες αυτοκινήτων που βρήκαν νέο τρόπο να τα χρησιμοποιούν και να βλέπουν μέσα από φιμέ τζάμια. Πολύ απλά οι επίδοξοι ληστές αξιοποιούν την κάμερα που φέρουν τα smarthphones τους και καταφέρνουν να ξεπεράσουν πανεύκολα το «εμπόδιο» που τους βάζουν τα φιμέ τζάμια στον οπτικό έλεγχο της καμπίνας.

Για να δουν λοιπόν μέσα στην καμπίνα ενός αυτοκινήτου που έχει φιμέ τζάμια το μόνο που έχουν να κάνουν οι κλέφτες είναι να κολλήσουν την κάμερα του κινητού τους επάνω στο φιμέ τζάμι. Έτσι η κάμερα και ο αισθητήρας προσαρμόζονται αυτόματα στις νέες συνθήκες φωτισμού και δίνουν άμεση οπτική «πρόσβαση» στο εσωτερικό ενός οχήματος με φιμέ τζάμια, «ξεπερνώντας» παράλληλα και την αντανάκλαση του φωτός.

Δεν χρειάζεται μάλιστα να γίνει κάποια λήψη φωτογραφίας ή video, αφού τα αποτελέσματα φαίνονται άμεσα στην οθόνη του κινητού. Εκτός και αν ο κλέφτης δεν θέλει να τον υποψιαστούν και επιλέξει να τσεκάρει τι βρίσκεται εντός του αυτοκινήτου με την ησυχία του, πιο μακριά από αυτό.

Ο συγκεκριμένος τρόπος «παρακολούθησης», που θα ταίριαζε και σε σενάριο αστυνομικής ταινίας, έχει αρχίσει να γίνεται μόδα στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τα μέσα ενημέρωσης να κάνουν αναφορές σε αυτόν, ενώ όπως δείχνουν όλα θα ξεκινήσει και εδώ, αν δεν γίνεται ήδη.

 

#ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ #ΤΖΑΜΙΑ #ΚΙΝΗΤΟ #ΚΛΕΦΤΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/KMyHQLw
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->