Βέλτιστες πρακτικές δημιουργίας εσόδων από mobile ads για να έχετε μια επιτυχημένη καινούργια επιχειρηματική σεζόν

Βέλτιστες πρακτικές δημιουργίας εσόδων από mobile ads για να έχετε μια επιτυχημένη καινούργια επιχειρηματική σεζόν

Για κάθε εταιρεία που επιδιώκει να τραβήξει την προσοχή των καταναλωτών, η προσέγγιση του κοινού μέσω των φορητών συσκευών τους δεν ήταν ποτέ πιο σημαντική.

Πέρυσι, το 55,7% της επισκεψιμότητας σε websites ήρθε από κινητά και τάμπλετ, ξεπερνώντας τους φορητούς και τους επιτραπέζιους υπολογιστές, που έφτασαν στο 41% . Καθώς η πλειονότητα των καταναλωτών είναι στραμμένη στα τηλέφωνά τους, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η διαφήμιση για κινητά είναι ένα κρίσιμο μέρος οποιασδήποτε στρατηγικής μάρκετινγκ και η εξέχουσα θέση των κινητών αναμένεται να αυξηθεί μόνο το επόμενο έτος.

Τα mobile ads μπορεί να περιλαμβάνουν την προβολή διαφημίσεων στην εφαρμογή μιας εταιρείας ή στην πλατφόρμα της ή τη δημιουργία των δικών της ψηφιακών διαφημίσεων για προβολή σε άλλες πλατφόρμες. Λαμβάνοντας υπόψη το παραπάνω, πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να προσελκύσουν καλύτερα τους καταναλωτές χωρίς να επηρεάσουν αρνητικά την εμπειρία χρήστη τους; Ακολουθούν ορισμένες βέλτιστες πρακτικές για mobile ads που θα βοηθήσουν τις εταιρείες να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη νέα επιχειρηματική σεζόν και να έχουν ένα επιτυχημένο 2023.

1. Σχεδιάστε με γνώμονα τον χρήστη

Είναι ζωτικής σημασίας να έχετε πάντα τον τελικό χρήστη στο μυαλό σας όταν σχεδιάζετε διαφημίσεις. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσαρμόσετε τις βασικές αρχές του UX, οι οποίες περιλαμβάνουν την ιεράρχηση της χρηστικότητας, τη διαφάνεια σχετικά με τη διαφήμιση με σαφή επισήμανση, τον έλεγχο της εμπειρίας του χρήστη και τη διατήρηση των επεμβατικών διαφημίσεων, όπως τα αναδυόμενα παράθυρα, στο απόλυτο ελάχιστο. Βάλτε τους χρήστες σας πρώτους εστιάζοντας στην παροχή μιας απολαυστικής και χωρίς προβλήματα εμπειρίας χρήστη, η οποία θα δημιουργήσει καλή διάθεση για την εταιρεία σας, με αποτέλεσμα την καλύτερη απόδοση των διαφημίσεων.

2. Χρησιμοποιήστε μη επεμβατικές μορφές

Αυτό συνεχίζει από εκεί που το αφήσαμε στην προηγούμενη παράγραφο. Για τις εφαρμογές και τις πλατφόρμες, οι περισσότεροι χρήστες βλέπουν τις διαφημίσεις ως διακοπή σε οτιδήποτε έκαναν στη συσκευή τους, επομένως ο στόχος σας ως εφαρμογή ή ιστότοπος θα πρέπει να είναι να κάνετε τις διαφημίσεις όσο το δυνατόν λιγότερο επεμβατικές. Είναι μια λεπτή ισορροπία: πρέπει να τραβήξετε την προσοχή τους χωρίς να διαταράξετε το ταξίδι του χρήστη. Όποτε είναι δυνατόν, βεβαιωθείτε ότι οι χρήστες σας έχουν τη δυνατότητα να κλείνουν ή να παραλείπουν εύκολα μια διαφήμιση. Για παράδειγμα, οι εταιρείες στο Viber αξιοποιούν διαφορετικούς τύπους διαφημίσεων που μπορούν να τοποθετηθούν χωρίς παρεμβολές στις οθόνες συνομιλιών ή κλήσεων ή σε άλλους χώρους που επισκέπτονται συχνά.

3. Κρατήστε το απλό

Στο σύγχρονο τοπίο των μέσων ενημέρωσης, τα όρια προσοχής είναι οριακά ανύπαρκτα – οι καταναλωτές ανταγωνίζονται τόσο πολύ για την προσοχή τους, πρέπει να μπείτε στο νόημα – και γρήγορα. Οι διαφημίσεις για κινητές συσκευές θα πρέπει να μεταδίδουν το μήνυμά τους σε μόλις τρία δευτερόλεπτα για να είναι αποτελεσματικές. Επιπλέον, οι οθόνες των κινητών είναι σχετικά μικρές, επομένως δεν μπορείτε να εμφανίσετε πολύ κείμενο. Μια διαφήμιση που καταλαμβάνει ένα μεγάλο κομμάτι του οπτικού χώρου απλώς θα απογοητεύσει το κοινό της. Κάντε το μήνυμα εύστοχο και έντονο και δώστε σ τον καταναλωτή αρκετές πληροφορίες για να τον οδηγήσετε στον επιθυμητό προορισμό. Οτιδήποτε περισσότερο από αυτό είναι απλώς υπερβολή.

4. Μην εστιάζετε αποκλειστικά στην αναλογία κλικ προς αριθμό εμφανίσεων

Οι φορητές συσκευές είναι προηγμένα μηχανήματα, με όλα τα είδη αισθητήρων που επιτρέπουν την αλληλεπίδραση – υπάρχουν πολλά περισσότερα σε αυτές από το απλό πάτημα της οθόνης. Οι χρήστες έχουν δει τα κουμπιά "κάντε κλικ εδώ" χιλιάδες φορές στο παρελθόν, αλλά μπορεί να μην τους ζητήθηκε να κουνήσουν φυσικά το τηλέφωνό τους ή να "σύρουν" την οθόνη τους για να αλληλεπιδράσουν με μια διαφήμιση. Επιτρέποντας μια ποικιλία αλληλεπιδράσεων με τους χρήστες θα μπορούσε να προσφέρει μια πολύ πιο συναρπαστική και συναρπαστική εμπειρία – ως εκ τούτου οδηγεί σε καλύτερα αποτελέσματα. Η παροχή στον χρήστη της δυνατότητας να εξαιρεθεί από αυτές τις αλληλεπιδράσεις ενδυναμώνει περαιτέρω τον πελάτη, διασφαλίζοντας την καλή διάθεση προς την εταιρεία που κάνει τη διαφήμιση, καθώς και την πλατφόρμα στην οποία εμφανίζεται η διαφήμιση.

5. Τηρήστε τους νόμους περί απορρήτου και τις βέλτιστες πρακτικές του κλάδου σε τοπικό επίπεδο

Τα δεδομένα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε οποιαδήποτε στρατηγική διαφήμισης για κινητά, στην οποία η συλλογή δεδομένων χρήστη μέσω cookies ενισχύει την ικανότητα μιας επιχείρησης να στοχεύει τους σωστούς πελάτες. To GDPR της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθιστά τη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων μια πράξη που μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο με τη ρητή συγκατάθεση του καταναλωτή για όλους τους κλάδους. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου οι νόμοι για την προστασία δεδομένων καλύπτουν μόνο συγκεκριμένους κλάδους, όπως το HIPAA στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης ή το CLBA στον χρηματοπιστωτικό κλάδο. Ανεξάρτητα από το πού αποφασίζετε να ασκήσετε επιχειρηματική δραστηριότητα, είναι σημαντικό να σέβεστε τους νόμους περί απορρήτου κάθε περιοχής, ώστε να μην αμαυρωθεί η φήμη της επιχείρησής σας συλλέγοντας δεδομένα χρηστών παράνομα.

6. Προσέξτε ποιες μορφές είναι ελκυστικές

Οι native διαφημίσεις (γνωστές και ως χορηγούμενο περιεχόμενο) και οι διαφημίσεις βίντεο είναι οι πο ελκυστικές μορφές. Ειδικότερα, το βίντεο είναι η κατάλληλη μορφή για τους αγοραστές, καθώς τραβάει εύκολα την προσοχή του χρήστη και αυξάνει την αφοσίωση. Από επώνυμα βίντεο που παρέχουν μη παρεμβατικό ελκυστικό περιεχόμενο, έως βίντεο με ανταμοιβή που επιτρέπουν στους χρήστες να κερδίζουν ανταμοιβές μετά την παρακολούθηση μιας διαφήμισης, αυτές οι μορφές φέρνουν καλύτερα αποτελέσματα από τα banners. Για ορισμένους ειδικούς κλάδους, όπως τα παιχνίδια για κινητά, ορισμένες διαφημίσεις βίντεο με ανταμοιβή επιτρέπουν ακόμη και στους χρήστες να δοκιμάσουν ένα παιχνίδι χωρίς να χρειάζεται να απομακρυνθούν από την τρέχουσα εφαρμογή ή σελίδα.

Εκτός από τις προαναφερθείσες συμβουλές, θα πρέπει επίσης να ενημερώνεστε για τις νέες μορφές mobile ads. Το μέλλον της διαφήμισης οδεύει προς πιο καινοτόμες μορφές, συμπεριλαμβανομένων των διαφημίσεων με δυνατότητα αναπαραγωγής, των καθηλωτικών και διαδραστικών βίντεο και της διαφήμισης AR, όλα τροφοδοτούμενα από τεχνητή νοημοσύνη και μηχανική μάθηση. Για παράδειγμα, πέρυσι παρουσιάσαμε τους φακούς Viber και είδαμε απίστευτη αφοσίωση από τους χρήστες: περισσότερες από 52 εκατομμύρια λήψεις φακών δημιουργήθηκαν μόλις μέσα στους πρώτους τρεις μήνες από την κυκλοφορία τους παγκοσμίως. Και σήμερα, όλο και περισσότερες εταιρείες αρχίζουν να αξιοποιούν αυτό το νέο εργαλείο ως ένα native και διασκεδαστικό τρόπο για να αυξήσουν την αναγνωρισιμότητα της μάρκας τους και την αφοσίωση των πελατών, δημιουργώντας τους δικούς τους εξατομικευμένους επώνυμους φακούς.

Είτε η επιχείρησή σας βασίζεται σε δυνητικούς πελάτες από διαφημίσεις για κινητά είτε σε έσοδα από διαφημίσεις άλλων στην εφαρμογή ή στην πλατφόρμα σας, είναι πλέον πιο σημαντικό από ποτέ να παρακολουθείτε πώς αυτές οι ψηφιακές διαφημίσεις επηρεάζουν την εμπειρία των χρηστών. Και καθώς η ανάπτυξη του χώρου του μάρκετινγκ για κινητά δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης, η μεγάλη προσοχή στις βέλτιστες πρακτικές στον χώρο των κινητών θα μεταφραστεί σε αυξημένη κερδοφορία για την επιχείρησή σας.

Σχετικά με τον Jean-Marc Alomassor

Ο Jean-Marc, Senior Director of Ad Monetization Solutions της Rakuten Viber, ηγείται της στρατηγικής δημιουργίας εσόδων από διαφημίσεις, τόσο direct όσο και programmatic. Με 10+ χρόνια εμπειρία στον κλάδο της ψηφιακής τεχνολογίας και της τεχνολογίας διαφημίσεων σε πωλήσεις και ανάπτυξη επιχειρήσεων, ο Jean-Marc έχει αναπτύξει ισχυρή γνώση και εξοικείωση με τη δημιουργία εσόδων από διαφημίσεις για κινητά, το user acquisition και growth ,το brand advertising,, την προβολή διαφημίσεων, τις ανταλλαγές διαφημίσεων, το RTB, το Programmatic και την τεχνολογία της διαφήμισης. Παθιασμένος σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την τεχνολογία, ο Jean-Marc παραμένει ενθουσιώδης στην προοπτική να μάθει κάτι νέο.

#ΕΣΟΔΑ #ΚΙΝΗΤΟ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/pJsbmF0
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη