Γιάννης Σαρακιώτης: Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για υποκλοπές ο Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης (video)


Στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Αρχικά, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100.3 και την εκπομπή του Νίκου Ανδρίτσου ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: 


«Το ζήτημα των υποκλοπών αφορά όλους τους πολίτες της χώρας μας και ορθά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ., το αναδεικνύει από την πρώτη στιγμή, όχι τώρα που αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθείται το τηλέφωνο του αρχηγού του τρίτου τη τάξει κόμματος, αλλά αμέσως μετά τις καταγγελίες του δημοσιογράφου, κ. Κουκάκη, ο οποίος διερευνούσε τραπεζικά σκάνδαλα. Από την πρώτη στιγμή, θυμάστε χαρακτηριστικά, πόσες φορές είχε αναφέρει την περίπτωση του κ. Κουκάκη, ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή. Τίθεται θέμα εργαλειοποίησης των θεσμών και απαξίωσης της δημοκρατίας από την Κυβέρνηση της Ν.Δ.»



Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο Βουλευτής Φθιώτιδας μνημόνευσε και τον τρόπο με τον οποίο επελέγη ο επικεφαλής της ΕΥΠ από τον κ. Μητσοτάκη. Ειδικότερα, ανέφερε ότι: 


«Ο προηγούμενος Διοικητής της ΕΥΠ είχε πέντε σελίδες βιογραφικό, ήθελε κανείς ένα τέταρτο για να το διαβάσει. Ο κ. Μητσοτάκης για να τοποθετήσει στη θέση του Διοικητή τον αμόρφωτο φίλο του έφερε τροπολογία, άλλαξε το νόμο για να τοποθετήσει η Κυβέρνηση των “αρίστων” έναν άνθρωπο ο οποίος δεν πληρούσε τα προσόντα που έθετε ο προηγούμενος νόμος. Για ποια συζήτηση για βελτίωση της ΕΥΠ έρχονται και μας μιλούν σήμερα; Για να διορίσει τον κολλητό του φίλο ο κ. Μητσοτάκης, άλλαξε το νόμο και υποβάθμισε τα προσόντα του Διοικητή της ΕΥΠ και σήμερα, μετά από τρία χρόνια, θυμήθηκε τη θεσμική αναβάθμιση της;»


Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, “Πρωινή Εκπομπή”, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το πρόσφατο διάγγελμα του Πρωθυπουργού δημιούργησε ακόμη περισσότερα προβλήματα. Συγκεκριμένα, ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε:


«Ουδεμία απάντηση λάβαμε από τον Πρωθυπουργό. Θεωρώ ότι περισσότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν και όσον αφορά την εικόνα της χώρας μας και όσον αφορά την ποιότητα της δημοκρατίας, παρά απαντήσεις δόθηκαν.», 


ενώ αναφερόμενος στις παρακολουθήσεις τόνισε ότι:


«Αφού όπως ανέφερε στο διάγγελμα του ο Πρωθυπουργός ήταν νόμιμες οι παρακολουθήσεις, για ποιο λόγο τότε είχαμε τις παραιτήσεις του ανιψιού του, πρώην Γενικού Διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού και του Διοικητή της ΕΥΠ; Αφού ήταν νόμιμες, για ποιο λόγο αν το γνώριζε, όπως μας είπε ο κ. Πρωθυπουργός, δε θα επέτρεπε αυτές να πραγματοποιηθούν; Θα απαγόρευε δηλαδή ο Πρωθυπουργός κάτι το οποίο είναι νόμιμο


Επιπλέον ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε την προσωπική ευθύνη που όφειλε να αναλάβει ο κ. Μητσοτάκης, μιας και η εποπτεία της ΕΥΠ μεταφέρθηκε στον ίδιο το 2019. Χαρακτηριστικά, ανέφερε ότι:

«Ποιος είναι ο προϊστάμενος της ΕΥΠ; Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι; Ήταν η πρώτη κίνηση που πραγματοποίησε αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας η Νέα Δημοκρατία το 2019. Είναι δυνατόν ο προϊστάμενος της υπηρεσίας να μη γνωρίζει ότι παρακολουθούνται δημοσιογράφοι και ο πολιτικός αρχηγός του τρίτου τη τάξει κόμματος; Ένα χρόνο τώρα παρακολουθείται ο κ. Ανδρουλάκης και δε το γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης; Για ποιο λόγο υπήχθη στο Μαξίμου η ΕΥΠ; Για να το γνωρίζουν όλοι και να μη το γνωρίζει ο Πρωθυπουργός; Διότι από ότι φαίνεται από τις πρόσφατες δηλώσεις του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ., όλοι στο Μαξίμου ήξεραν τις παρακολουθήσεις και το περιεχόμενο και εκβιάζουν τον κ. Ανδρουλάκη. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δεν το γνώριζε;»


Τέλος, ο Βουλευτής Φθιώτιδας παρέθεσε σειρά ερωτημάτων στα οποία δε δόθηκαν οι αναγκαίες απαντήσεις εκ μέρους του Πρωθυπουργού, αναφέροντας τα εξής: 


«Δεν απάντησε ο Πρωθυπουργός, πόσοι πολιτικοί παρακολουθούνται; Ποιοι πολιτικοί παρακολουθούνται; Αν παρακολουθούνται άλλοι δημοσιογράφοι; Ποιοι δημοσιογράφοι; Ποιους παρακολουθούν; Να μας απαντήσει.»

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη