Αλεξανδρούπολη: Απειλούσε να σκοτώσει τη 18χρονη σύζυγό του και το αγέννητο παιδί τους

Αλεξανδρούπολη: Απειλούσε να σκοτώσει τη 18χρονη σύζυγό του και το αγέννητο παιδί τους

Ένα νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης.

Πρόκειται για μία γυναίκα μόλις 18 ετών, έγκυος στο πρώτο της παιδί που βρήκε το κουράγιο να καταγγείλει την βίαιη συμπεριφορά του συζύγου της εναντίον της. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο σύζυγος ασκούσε λεκτική και σωματική βία λεκτική σε βάρος της και απειλούσε ότι θα σκοτώσει την ίδια και το αγέννητο τέκνο της.

Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα gnomionline.gr, το δικαστήριο, στο οποίο προσέφυγε η νεαρή γυναίκα στην Αλεξανδρούπολη, με απόφασή του στις 7 Σεπτεμβρίου, διέταξε να μην πλησιάζει ο σύζυγος την ίδια και το σπίτι της σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.

Ο δικηγόρος της γυναίκας Δημοσθένης Φωτιάδης δήλωσε στη «ΓΝΩΜΗ»: «Η δικαιοσύνη έδρασε γρήγορα και αποτελεσματικά υπέρ της γυναίκας θύματος της έμφυλης βίας και την προστάτευσε στα πλαίσια του νόμου. Η μηδενική ανοχή απέναντι στην έμφυλη βία είναι η μόνη ενδεδειγμένη λύση. Οι γυναίκες θύματα της έμφυλης βίας θα πρέπει να βρουν τη δύναμη να καταγγέλλουν κάθε βίαιο περιστατικό. Μακάρι τέτοια φαινόμενα ενδοοικογενειακές βίας να εκλείψουν στο μέλλον».

Ήταν στα τέλη του 2021 όταν την τοπική κοινωνία, αλλά και ολόκληρη τη χώρα, συγκλόνισε ο ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου της 29χρονης Τζεβριέ από τον σύζυγό της στην Αλεξανδρούπολη.

#ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ #ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ_ΒΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/KgRxBd7
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη