«God save the King»: Δάκρυσε ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ υπό τις επευφημίες του πλήθους (εικόνες, βίντεο)

«God save the King»: Δάκρυσε ο βασιλιάς Κάρολος Γ΄ υπό τις επευφημίες του πλήθους (εικόνες, βίντεο)

Εμφανώς συγκινημένος χαιρέτησε ο βασιλιάς Κάρολος Γ' το πλήθος που περίμενε επί ώρες προκειμένου να δει τον μονάρχη να οδηγείται στα Ανάκτορα με την κρατική «Rolls Royce». Την ίδια ώρα, εκατοντάδες Βρετανοί συνέχιζαν να αφήνουν λουλούδια στη μνήμη της μητέρας του βασίλισσας Ελισάβετ Β'.

Στο Παλάτι του Αγίου Ιακώβου, ο βασιλιάς Κάρολος Γ' υπέγραψε τη διακήρυξη ότι αναλαμβάνει τα καθήκοντα του μονάρχη της Βρετανίας, με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την βασιλική σύζυγο, Καμίλα, να υπογράφουν επίσης ως μάρτυρες.

Η ανακοίνωση της ανακήρυξής του διαβάστηκε από το μπαλκόνι του ανακτόρου Σεντ Τζέιμς, ενώπιον της Φρουράς του Βασιλιά και εκατοντάδων πολιτών. Αμέσως μετά ακούστηκε ο εθνικός ύμνος ενώ κανονιοβολισμοί έπεφταν σε όλη τη χώρα προς τιμή του Καρόλου.

26173269

WhatsApp Image 2022 09 10 at 19.31.12 1

26173273

Η πρώτη κίνηση του ως βασιλιάς και η «συνείδησης της μεγάλης κληρονομιάς»

Στην πρώτη κίνηση του Καρόλου ως βασιλιάς, ανακηρύχθηκε ως επίσημη αργία για όλη τη Βρετανία η ημέρα της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ - και συγκεκριμένα η 19η Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της ορκωμοσία του ενώπιον του Συμβουλίου, ο νέος βασιλιάς δήλωσε ότι «συνειδητοποιεί βαθύτατα» τα «καθήκοντα και τις βαριές ευθύνες» που συνδέονται με το νέο αξίωμά του.

Η βασιλεία της μητέρας μου ήταν απαράμιλλη όσον αφορά τη διάρκεια και την αφοσίωσή της (…)

Έχω βαθύτατη συνείδηση αυτής της μεγάλης κληρονομιάς, των καθηκόντων και της βαριάς ευθύνης που μου μεταβιβάστηκαν, είπε ο 73χρονος βασιλιάς.

«Προσεύχομαι για την καθοδήγηση και τη βοήθεια του Παντοδύναμου Θεού για την εκτέλεση αυτού του καθήκοντος που ανατέθηκε σε εμένα και για το οποίο τώρα θα αφιερώσω την υπόλοιπη ζωή μου».

Οι περίπου 200 επίσημοι προσκεκλημένοι φώναξαν «Ο Θεός να σώζει τον βασιλιά» προτού να ξεκινήσει η υπογραφή των εγγράφων.

 Μεταξύ άλλων, παρόντες ήταν η βασιλική σύζυγος Καμίλα, ο νέος διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Ουίλιαμ, θρησκευτικοί ηγέτες, η πρωθυπουργός Λιζ Τρας και πολλοί πρώην πρωθυπουργοί, όπως ο Γκόρντον Μπράουν, ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο Μπόρις Τζόνσον και η Τερέζα Μέι.

#ΒΑΣΙΛΙΑΣ_ΚΑΡΟΛΟΣ #ΜΕΓΑΛΗ_ΒΡΕΤΑΝΙΑ #ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ_ΕΛΙΣΑΒΕΤ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/K7Q93lI
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη