Απάντηση Οικονόμου σε Ακάρ: «Ρητορικός παροξυσμός της Τουρκίας, ακρότητες και ψέματα»

Απάντηση Οικονόμου σε Ακάρ: «Ρητορικός παροξυσμός της Τουρκίας, ακρότητες και ψέματα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έδωσε τη δική του απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για «ρητορικό παροξυσμό» της Τουρκίας.

«Πρόκειται για ακρότητες που βασίζονται σε ψέματα, σε διαστρέβλωση της ιστορίας, της διεθνούς νομιμότητας, των Συνθηκών, της πραγματικότητας που υπάρχει στο Αιγαίο», είπε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

«Η μονότονη επανάληψη ενός ψέματος δεν το καθιστά αλήθεια και αυτό το έχει αντιληφθεί το σύνολο της διεθνούς κοινότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η Ελλάδα απαντά στην Τουρκία με πολύ αποτελεσματικό τρόπο, «κρατώντας κλειστές τις πόρτες στις προκλήσεις και ανοιχτά τα παράθυρα στο διάλογο».

Ακάρ μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη - Μακρόν: «Υπάρχουν πολιτικοί που αυξάνουν την ένταση για προσωπικά τους συμφέροντα»

«Υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί στην Ελλάδα που αυξάνουν την ένταση για τα προσωπικά τους συμφέροντα και την εσωτερική πολιτική», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Ύστερα από την συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, όπου επαναβεβαιώθηκε η πλήρης στήριξη της Γαλλίας προς την Αθήνα έναντι των κλιμακούμενων απειλών από την Άγκυρα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ εκτόξευσε νέες κατηγορίες κατά της Ελλάδας περί «διπρόσωπης» πολιτικής.

Συγκεκριμένα ο Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας σε εκδήλωση, είπε ότι η Τουρκία κάνει μεγάλες προσπάθειες και… υπομονή για να λύσει τα προβλήματα ειρηνικά. Αλλά «παρά όλες τις προσπάθειές μας, δυστυχώς, η γειτονική μας Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει την ένταση με ορισμένες προκλητικές ενέργειες και ρητορική. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να το αποτρέψουμε», είπε.

Και κατηγόρησε την Ελλάδα γιατί ενημερώνει τους συμμάχους της αλλά και για υποκρισία.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του στην Ελλάδα, ανέφερε ότι «στη Θράκη έχουμε τους ομοεθνείς μας. Δεν αποδέχονται την ύπαρξη των αδελφών μας εκεί. Λένε "είναι μουσουλμάνοι". Δηλαδή είναι Κινέζοι ή Ιάπωνες; Τα ονόματά τους είναι τούρκικα, οι διευθύνσεις τους είναι τούρκικες, τα νεκροταφεία τους είναι τούρκικα, οι ημερομηνίες και οι τίτλοι τους είναι τουρκικοί, οι συγγενείς τους είναι εδώ. Καταπατούν τα δικαιώματα και τους νόμους των αδελφών μας στη Δυτική Θράκη και αυτό το αγνοούν».

Νέες κατηγορίες από τον Ακάρ 

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας κατηγόρησε την Ελλάδα ότι στρατιωτικοποιεί νησιά. «Παραχωρήθηκαν τα νησιά όμως υπάρχουν κάποια καθεστώτα σχετικά με τα νησιά τα οποία πρέπει να αποστρατιωτικοποιημένα. Κι όμως τα στρατιωτικοποιούν. Συμβαίνει το πιο περίεργο πράγμα στον κόσμο. Όσα είναι τα χωρικά ύδατα τόσο πρέπει να είναι ο εναέριος χώρος. Όμως λένε όχι και δηλώνουν πως τα χωρικά τους ύδατα είναι 6 μίλια, αλλά ο εναέριος χώρος 10 μίλια. Αυτό δεν γίνεται κατανοητό και κανένας λογικός δεν το αποδέχεται» δήλωσε.

«Μάθετε από την ιστορία»

«Λέμε να μαθαίνεις από την ιστορία. Μην μπαίνεις σε νέες περιπέτειες. Να είστε έξυπνοι με αυτό. Υπάρχουν κάποιοι πολιτικοί στην Ελλάδα που αυξάνουν την ένταση για τα προσωπικά τους συμφέροντα και την εσωτερική πολιτική. Από την άλλη, κάποιοι πολιτικοί, ακαδημαϊκοί, διπλωμάτες, απόστρατοι και λογικοί Έλληνες είδαν το λάθος εδώ και άρχισαν να το εκφράζουν προφορικά και γραπτά».

{https://www.youtube.com/watch?v=W4ytxkM6j30}

#ΓΙΑΝΝΗΣ_ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ #ΧΟΥΛΟΥΣΙ_ΑΚΑΡ #ΤΟΥΡΚΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/TaiSGLs
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη