-->

Μητσοτάκης: Στηρίζουμε την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ

Μητσοτάκης: Στηρίζουμε την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ

Η ενεργειακή συνεργασία, αλλά και η προώθηση των ελληνικών επενδύσεων στη Βόρεια Μακεδονία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ομόλογο του Ντιμιτάρ Κοβατσέφσκι, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε συγχαρητήρια στον κ. Κοβατσέφσκι για την έναρξη της διαδικασίας ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδας.

Επισήμανε ότι σήμερα οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις όσον αφορά στην αύξηση του κόστους της ενέργειας και εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας μας στη γειτονική χώρα και σε αυτό το θέμα.

Στόχος είναι να προωθήσουμε τις επενδύσεις από ελληνικές επιχειρήσεις στη βόρεια Μακεδονίας, δήλωσε επίσης ο κ. Μητσοτάκης, δίνοντας έμφαση και στον τομέα των κατασκευών.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για τη στήριξη στην ενταξιακή διαδικασία της χώρας του. «Είναι μία σημαντική ημέρα, επιθυμούμε να γίνουμε μέλη της ΕΕ όπως και εσείς», τόνισε.

Ο κ. Κοβατσέφσκι ευχαρίστησε επίσης για τη βοήθεια στον ενεργειακό τομέα και αναφέρθηκε στον τερματικό σταθμό της Αλεξανδρούπουλης, όπου έχουν γίνει και σκοπιανές επενδύσεις. Τόνισε τέλος και εκείνος ότι στόχος είναι να ενισχυθεί περαιτέρω η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες στο κομμάτι του επιχειρείν.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ #ΒΟΡΕΙΑ_ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ #ΜΕΓΑΡΟ_ΜΑΞΙΜΟΥ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/pcJIzyl
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.
-->