Νίκος Σταυρογιάννης: Η επιβίωση και το μέλλον του Νοσοκομείου, μας αφορά όλους

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κανέναν μας και δεν υπάρχει άλλος χρόνος για καθυστερήσεις.

Ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αυτή τη περίοδο απασχολεί τους πολίτες της Φθιώτιδας και σχεδόν ολόκληρης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, είναι η επιβίωση και το μέλλον του Νοσοκομείου Λαμίας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και πρωτίστως το Δημοτικό Συμβούλιο, ως θεσμός που βρίσκεται εγγύτερα όλων στην τοπική κοινωνία, υποχρεούται να συμβάλλει καθοριστικά στη λύση των μεγάλων προβλημάτων που την απασχολούν.

Στη χθεσινή διευρυμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πέρα από την ανάδειξη των πολύ σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο μας, πάρθηκαν αποφάσεις με τη μορφή προτάσεων προς όλους όσους λειτουργούν και διοικούν το Νοσοκομείο μας. Προτάθηκε λοιπόν:

- Άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου με ιατρικό προσωπικό, με όλα τα ενδεικνυόμενα και πρόσφορα μέσα,

- Άρση των αναστολών και επιστροφή των υγιειονομικών στην εργασία τους λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα,

- Άμεσες, μαζικές και στοχευμένες προσλήψεις γιατρών, κατά προτεραιότητα, για το Γ.Ν. Λαμίας,

- Συναντήσεις με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τη Διοίκηση της 5ης Υ.ΠΕ καθώς επίσης και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας,

- Ανάλογα με την αποδοχή ή όχι των ομόφωνων αποφάσεων-προτάσεων, να οργανωθούν μαζικές κινητοποιήσεις με στόχο την ενεργοποίηση της τοπικής μας κοινωνίας, η οποία μπορεί και πρέπει να επιβάλλει λύσεις εδώ και τώρα.

Ας αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη