Έτσι σχεδιάζει να παρέμβει το Υπουργείο στην τιμή καυσόξυλου και πέλλετ

Έτσι σχεδιάζει να παρέμβει το Υπουργείο στην τιμή καυσόξυλου και πέλλετ

Ο Αδωνις Γεωργιάδης είπε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να βάλει «φρένο» στην εκτόξευση των τιμών και να τεθεί ουσιαστικά ένα πλαφόν στην ανώτερη τιμή που θα φτάνει στον καταναλωτή.

Σε παρέμβαση για την τιμή των καυσόξυλων και του πέλετ προχωρά το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς αναμένεται φέτος τον χειμώνα, τα τζάκια να καίνε όλη μέρα, λόγω του δύσκολου χειμώνα που έρχεται εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης είπε σχετικά ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να βάλει «φρένο» στην εκτόξευση των τιμών και να τεθεί ουσιαστικά ένα πλαφόν στην ανώτερη τιμή που θα φτάνει στον καταναλωτή.

Όπως ανέφερε  ο υπουργός σχετικά με τις αυξήσεις των τιμών στα καυσόξυλα και στο πέλετ:

«Έχει ανέβει πάρα πολύ η τιμή στα καυσόξυλα και στο πέλετ. Όσο οι χώρες της Ευρώπης προσπαθούν να βρουν εναλλακτικούς τρόπους για τη θέρμανση φέτος το χειμώνα, τόσο το ξύλο ανεβαίνει. Και επειδή δεν υφίσταται πλέον η αγορά της Ουκρανίας και της Ρωσίας από όπου υπήρχε μεγάλη εισαγωγή ξυλείας και πέλετ, αυτό πιέζει τις τιμές ακόμα παραπάνω.

»Έχω συγκαλέσει για αυτή την εβδομάδα σύσκεψη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τους εμπλεκόμενους φορείς της αγοράς και θα προχωρήσουμε άμεσα σε παρέμβαση στην τιμή και του καυσόξυλου και του πέλετ. Δεν θα επιτρέψουμε λόγω της αυξήσεως του φυσικού αερίου να γίνει αισχροκέρδεια στην ξυλεία» ανέφερε ο υπουργός μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Πώς θα παρέμβει το Υπουργείο

Ο Υπουργός δεν αναφέρθηκε στον τρόπο που θα παρέμβει για την τιμή σε καυσόξυλα και πέλετ ωστόσο, με δυο τρόπους μπορεί να το κάνει.

Πρόκειται ή για την επιβολή πλαφόν στην τιμή τους που γενικά σαν μέτρο δεν προτιμάται καθώς δημιουργεί συνθήκες «μαύρης» αγοράς ή επιβολή πλαφόν στο περιθώριο κέρδους που αποκομίζουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο κάτι άλλωστε που είχε γίνει πριν λίγο καιρό σε καύσιμα και είδη διατροφής.

#ΠΕΛΛΕΤ #ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ #ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ #ΠΛΑΦΟΝ #ΤΙΜΗ #ΚΕΡΔΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/U4nKSRL
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη