Οι δικαιούχοι της νέας επιταγής ακρίβειας, πότε θα γίνει η πληρωμή

Οι δικαιούχοι της νέας επιταγής ακρίβειας, πότε θα γίνει η πληρωμή

Με τον πιο επίσημο τρόπο «επικυρώθηκε» η δεύτερη επιταγή ακρίβειας που θα δοθεί σε ευάλωτες ομάδες μέσα στο 2022.

Για αρκετό καιρό κυκλοφορούσε ως πληροφορία, στη συνέχεια ακούστηκε... δειλά - δειλά από κάποια κυβερνητικά χείλη και χθες, στα εγκαίνια της ΔΕΘ «κλείδωσε» με τον κατηγορηματικό τρόπο.

Ο λόγος για τη νέα επιταγή ακρίβειας, την οποία θα λάβουν τον προσεχή Δεκέμβριο 2.300.000 ευάλωτοι πολίτες μας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη βήμα της 86ης ΔΕΘ.

Η ενίσχυση θα είναι 250 ευρώ και θα αφορά χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, άτομα με αναπηρία και μακροχρόνια ανέργους.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά που θα δοθεί φέτος αυτή η ενίσχυση. Θυμίζουμε ότι το έκτακτο Δώρο Πάσχα, που δόθηκε με τη μορφή του εφάπαξ βοηθήματος ύψους 200 ευρώ, χορηγήθηκε σε 676.735 χαμηλοσυνταξιούχους, 166.982 άτομα με αναπηρία και 34.964 ανασφάλιστους υπερήλικες.

Επιπλέον, με βάση τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα εισπράξουν μία ακόμη μηναία δόση και οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιών θα εισπράξουν μιάμιση δόση.

Όλα τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα γίνουν πιο συγκεκριμένα αύριο, Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, στις 10.00 π.μ., όπου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα πραγματοποιήσει δηλώσεις για την εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

#ΕΠΙΤΑΓΗ_ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ #ΑΝΕΡΓΟΙ #ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ #ΑΜΕΑ #ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ #ΕΙΣΟΔΗΜΑ_ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ #ΕΠΙΔΟΜΑ_ΠΑΙΔΙΟΥ #ΠΛΗΡΩΜΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/RJuIbfW
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη