Μητσοτάκης: «Δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής εκλογικού νόμου εκτός αν συμφωνήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ»

Μητσοτάκης: «Δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής εκλογικού νόμου εκτός αν συμφωνήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ξεκάθαρη ήταν η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, στη συνέντευξη που παραχωρεί αυτή την ώρα από την 86η ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς για το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, είπε τα εξ΄λης: «Δεν είμαι κωλοτούμπας. Οι κανόνες του παιχνιδιού είναι σταθεροί. Θα πορευτούμε στις εκλογές με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο. Θα ήταν θεσμικά ανεύθυνο να έρθω και να πω ότι κατεβάζω κατά τι τον πήχη της αυτοδυναμίας, με σκοπό να την εξασφαλίσω. Προτιμώ να αναλώσω την ενέργειά μου στο να εξασφαλίσω μια ισχυρή και αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Ο πρωθυπουργός, ξεκαθάρισε πως «δεν τίθεται κανένα ζήτημα αλλαγής του εκλογικού νόμου εκτός από μία περίπτωση: Εάν έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και πει ότι η κάλπη της απλής αναλογικής είναι μια "βόμβα" για τα εκλογικά θεμέλια».

«Επειδή αυτό δεν θα συμβεί όμως, είμαι περίπου βέβαιος ότι θα πορευθούμε στις επόμενες εκλογές με τον υφιστάμενο νόμο. Έχω χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης που έχω με τους πολίτες δεν θα την υποθηκεύσω για κανέναν».

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ_ΝΟΜΟΣ #ΣΥΡΙΖΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/NaP1L90
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη