ΕΠΟ: «Η ΚΕΔ λειτουργεί σε καθεστώς πλήρους ανεξαρτησίας»

ΕΠΟ: «Η ΚΕΔ λειτουργεί σε καθεστώς πλήρους ανεξαρτησίας»

Στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής βρίσκεται η ΕΠΟ μετά το σάλο που δημιουργήθηκε με τον αρχικό ορισμό του Τάσου Σιδηρόπουλου για το ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ για την τέταρτη αγωνιστική της Super League 1.

Δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας για το παρασκήνιο του ορισμού του Τάσου Σιδηρόπουλου προκάλεσε την επίσημη απάντηση εκ μέρους της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ελλάδας, η οποία και ξεκαθαρίζει για μία ακόμη φορά, ότι δεν έχει η ίδια η ΕΠΟ σχέση με τους ορισμούς που κάνει η ΚΕΔ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ έχει ως εξής:

«Αναφορικά με απολύτως ψευδές σημερινό δημοσίευμα αθλητικής εφημερίδας, αναφορικά με τον ορισμό του διαιτητή του ντέρμπι Παναθηναϊκού-ΑΕΚ της 11ης Σεπτεμβρίου 2022, και προς αποκατάσταση της αλήθειας, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία διευκρινίζει τα εξής.

Σε απόλυτη εφαρμογή του άρθρου 46 του Καταστατικού της Ε.Π.Ο. (έκδοση 2021), η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας λειτουργεί σε καθεστώς πλήρους ανεξαρτησίας.

Στο πλαίσιο αυτό, το σύνολο των διαδικασιών για την έλευση των ορισθέντων από την ΚΕΔ ξένων διαιτητών σε αγώνες της Super League 1 διεκπεραιώνεται αποκλειστικά και μόνο, και με απόλυτη εμπιστευτικότητα, από το Τμήμα Διαιτησίας της ΕΠΟ, χωρίς τη μεσολάβηση, έγκριση ή υπογραφή άλλων τμημάτων, υπηρεσιών, στελεχών, πολύ περισσότερο της Διοίκησης της Ομοσπονδίας.

Κατά συνέπεια, οι μόνοι που γνωρίζουν τα ονόματα και τη χώρα προέλευσης των ορισθέντων διαιτητών είναι η ΚΕΔ, ένα στέλεχος του Τμήματος Διαιτησίας και ο αρμόδιος υπάλληλος του εντεταλμένου ταξιδιωτικού πρακτορείου.

Η συγκεκριμένη διαδικασία ισχύει από την εποχή που πρόεδρος της ΚΕΔ ήταν ο κ. Βίτορ Περέιρα και έκτοτε υλοποιείται ανελλιπώς μέχρι και σήμερα, αποτελεί δε ουσιαστικό μέρος της ανεξάρτητης διαδικασίας που έχει υιοθετήσει η ΚΕΔ για τον ορισμό ξένων διαιτητών. Όλα τα υπόλοιπα που διακινούνται αποτελούν απόπειρα συνειδητής παραπληροφόρησης των φιλάθλων».

#ΕΠΟ #SUPER_LEAGUE_1 #ΚΕΔ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/UJ4M1jb
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη