-->

$ok={Accept !} $days={7}

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6974115759

Μία... διαφορετική συνέντευξη Μητσοτάκη: Τί ώρα ξυπνάει, κάνει δουλειές στο σπίτι - Τί είπε για τα «περιβόητα» ντολμαδάκια

Μία... διαφορετική συνέντευξη Μητσοτάκη: Τί ώρα ξυπνάει, κάνει δουλειές στο σπίτι - Τί είπε για τα «περιβόητα» ντολμαδάκια

Καλεσμένος σε ραδιοφωνικό σταθμό ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγο πριν το ταξίδι του για την Νέα Υόρκη. Ο πρωθυπουργός παραχώρησε μία διαφορετική συνέντευξη, δίνοντας πληροφορίες για την προσωπική του ζωή.

Φυσικά, αναφέρθηκε σε κρίσιμα ζητήματα όπως τα ελληνοτουρκικά και η ενεργειακή κρίση, μίλησε όμως και πιο χαλαρά για τον εαυτό του και τις καθημερινές συνήθειές του.

«Σηκώνομαι 7 παρά τέταρτο, ασκούμαι δύο φορές την εβδομάδα, πάω γραφείο και διαβάζω εφημερίδα. Τώρα ακούω λίγο ραδιόφωνο, κυρίως μουσικό πλέον. Και ελληνικό και ξένο», είπε ο πρωθυπουργός.

«Παρότι το χρώμα του στούντιό σας είναι κόκκινο, αισθάνομαι ευπρόσδεκτος. Αγαπημένο χρώμα το μπλε», είπε.

22 09 20 0020 DPC9302

Στην ερώτηση για το αν κάνει δουλειές στο σπίτι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε: «Μέχρι εκεί που μπορώ. Μέχρι καμιά λάμπα… Οι ασφάλειες ξέρω πού είναι».

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε επίσης και για την κριτική που δέχεται αλλά και τα αρνητικά σχόλια προς το πρόσωπό του.

«Υπάρχει πάντα μια κριτική που ακούω, νομίζω ότι είναι άδικη, επειδή λένε ότι προέρχεται αυτός από μια πολιτική οικογένεια, είναι εύπορος, ότι δεν καταλαβαίνει. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να πείσουμε ότι μέσω των πολιτικών μας στρεφόμαστε στους πιο αδύναμους και τους πιο ευάλωτους».

22 09 20 0018 DPC9039

Επιπλέον τόνισε ότι υπάρχει η «τοξικότητα του διαδικτύου», ενώ ζήτησε να υπάρχουν στο διαδίκτυο «λιγότερο ύβρεις και περισσότερο χιούμορ».

«Βλέπω αυτά τα βίντεο με τα ντολμαδάκια που μου αρέσουν, δεν ξέρω παιδιά 15 ετών που να μην μου λένε για τα ντολμαδάκια», σημείωσε γελώντας.

22 09 20 0016 DPC9013

«Κλιμακωτή» επιδότηση στο ρεύμα

Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο ανέφερε πως: «Έχουμε δρομολογήσει μηχανισμό υποστήριξης ηλεκτρικού ρεύματος τελευταίο δίμηνο. Κάναμε και επιστροφές για μεγάλες καταναλώσεις γιατί είχαμε κάνει λάθος χειρισμό. Ακυρώσαμε στην πράξη τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Αυτές είναι οι αντοχές του προϋπολογισμού κ οι τιμές αισθητά χαμηλότερες από ευρωπαϊκό μέσο όρο. Θα πάμε σε κλιμακωτή επιδότηση ώστε να δώσουμε κίνητρα για εξοικονόμηση. Όσο μειώνεις κατανάλωση σε σχέση με παλιότερο λογαριασμό τόσο περισσότερη επιδότηση. Η μεγάλη διαφορά γίνεται με θέρμανση και ψύξη».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού, σημείωσε μεταξύ άλλων, πως: «Παραμένουν χαμηλοί οι μισθοί. Εμείς αυξήσαμε βασικό μισθό 63 ευρώ συνολικά και επίκειται άλλη μια 1η Μάϊου 2023. Πρέπει να βρούμε μια χρυσή τομή που να είναι σημαντική η αύξηση αλλά να μην τινάξει στον αέρα τις επιχειρήσεις, αλλά και να υπάρξει αποκλιμάκωση ανεργίας».

«Δεν θα κλείσουμε ξανά»

Όσον αφορά την πανδημία του κορονοϊού ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι «δεν θα ξανακλείσουμε. «Θεωρώ πια ότι η επιδημία όπως την ξέραμε τελειώνει, αλλά θα πρέπει να προσέχουν πολύ οι ευάλωτοι. Αν είσαι πάνω από 60 να πας να κάνεις το εμβόλιο. Όπως κάνουμε το εμβόλιο της γρίπης, έτσι και το εμβόλιο κατά της Covid-19. Αν είσαι ευάλωτος, καλό είναι να φοράς τη μάσκα σε κλειστούς χώρους. Αλλά δεν θα πάμε σε καμία κανονιστική παρέμβαση που να μοιάζει με αυτά που κάναμε τα δύο τελευταία χρόνια», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ #ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ #ΓΡΗΓΟΡΗΣ_ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ #ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/CUloFwH
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->