Θεσσαλονίκη: Δράση του ΟΑΣΘ με δωρεάν μετακινήσεις την «ημέρα χωρίς αυτοκίνητο»

eurokinissi

Σειρά δράσεων, όπως δωρεάν μετακινήσεις με τα αστικά λεωφορεία του στις περισσότερες γραμμές την προσεχή Πέμπτη το απόγευμα, την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, ανακοίνωσε ο ΟΑΣΘ, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Στο πλαίσιο της ετήσιας εκστρατείας ευαισθητοποίησης για την βιώσιμη αστική κινητικότητα, το πρόγραμμα δράσεων του ΟΑΣΘ περιλαμβάνει προβολή ενημερωτικών μηνυμάτων με το θέμα και το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στην ιστοσελίδα του οργανισμού, στα λεωφορεία και στις στάσεις τηλεματικής και στις 22/09, την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, οι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν δωρεάν με τα λεωφορεία του οργανισμού, από τις τέσσερις το απόγευμα και μέχρι τη λήξη της βάρδιας. «Από τη δωρεάν μετακίνηση εξαιρούνται οι λεωφορειακές γραμμές του Αεροδρομίου Χ1 και Ν1», διευκρινίζει σε ανακοίνωση ο ΟΑΣΘ.

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, από τις 10:00 έως τις 16:30, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα για δωρεάν περιήγηση με τη γραμμή ειδικού ενδιαφέροντος, την «Πολιτιστική γραμμή» Νο 50, για τη γνωριμία με την ιστορία και τα μνημεία της Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, ο Οργανισμός ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση συμμετοχής του στις εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2022, αποφάσισε τη διάθεση 1.000 προτυπωμένων εισιτηρίων μίας μετακίνησης, μειωμένης τιμής, για να μοιραστούν στο πλαίσιο σχετικής εκδήλωσης.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, έχει καθιερωθεί από το 2002 ως ο σημαντικότερος θεσμός για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται στο διάστημα 16 -22 Σεπτεμβρίου, είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους. Για το τρέχον έτος, το θέμα της εκστρατείας της ΕΕΚ που επιλέχθηκε είναι «Καλύτερες συνδέσεις» (Better Connections), με σύνθημα «Συνδυάζω - Μετακινούμαι» (Mix & Move).

#ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ #ΟΑΣΘ #ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ #ΔΩΡΕΑΝ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/fPMbqxi
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη