Συνάντηση Μητσοτάκη - Γκουτέρες: Στο επίκεντρο η τουρκική προκλητικότητα

Συνάντηση Μητσοτάκη - Γκουτέρες: Στο επίκεντρο η τουρκική προκλητικότητα

Η στάση της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς ισοδυναμεί με πλήρη απόρριψη των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ειρηνική διευθέτηση του Κυπριακού, τόνισε ο πρωθυπουργός

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε την Πέμπτη με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, António Guterres, στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν διεθνή και περιφερειακά ζητήματα, ιδιαίτερα θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος.

Σχετικά με το Κυπριακό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η στάση της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς ισοδυναμεί με πλήρη απόρριψη των δεσμευτικών ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ειρηνική και δίκαιη διευθέτηση του Κυπριακού στο πλαίσιο διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε επίσης τον Γενικό Γραμματέα για την τουρκική προκλητικότητα, που εκδηλώνεται τόσο τόσο με την αναβάθμιση των παράνομων αξιώσεων, όσο και σε επίπεδο ρητορικής.

Επανέλαβε ότι η Αθήνα πορεύεται πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο, τις πρόνοιες της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και τις αρχές καλής γειτονίας.

#ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ #ΓΚΟΥΤΕΡΕΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/DjPR5CI
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη