Η Αθήνα για την τουρκική προκλητικότητα: «Απαντάμε όπως και όπου πρέπει - Κατασκευάζουν πραγματικότητα που βασίζεται σε μυθεύματα»

Η Αθήνα για την τουρκική προκλητικότητα: «Απαντάμε όπως και όπου πρέπει - Κατασκευάζουν πραγματικότητα που βασίζεται σε μυθεύματα»

Στους ρητορικούς παροξυσμούς της Άγκυρας δίνουμε τη σημασία που πρέπει και απαντάμε εκεί που πρέπει και όπως πρέπει», είναι το μήνυμα της Αθήνας στην συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα.

«Στους ρητορικούς παροξυσμούς της Άγκυρας δίνουμε τη σημασία που πρέπει. Ξέρουμε ότι κυρίως γίνονται για εσωτερική κατανάλωση και προσπαθούν να κατασκευάσουν μια πραγματικότητα που βασίζεται σε μυθεύματα. Απαντώνται όπως και όταν πρέπει με τον κατάλληλο τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις νέες προκλητικές δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Η χώρα μας είναι παράγοντας σταθερότητας και παραμένει ανοιχτή σε διάλογο με επιχειρήματα», πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου αλλά ξεκαθάρισε ότι η Αθήνα είναι «ανυποχώρητη» σε ό,τι αφορά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Νέα πρόκληση Τσαβούσογλου

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από την Τουρκία, με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου να προειδοποιεί την Ελλάδα «να μην επιχειρεί για λογαριασμό των συμφερόντων κάποιου άλλου, θα υποστείτε τις συνέπειες».

Η Τουρκία προειδοποιεί την Ελλάδα να μην επιχειρεί για λογαριασμό των συμφερόντων κάποιου άλλου, «θα υποστείτε τις συνέπειες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το Anadolu.

Ο Έλληνας έχει «φαγούρα»… ανέφερε ο Τσαβούσογλου, μιλώντας σε εκδήλωση στην Άγκυρα. «Αυτή είναι μια προειδοποίηση προς την Ελλάδα», είπε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Συνεχίζοντας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πρόσθεσε: «Πριν από 951 χρόνια με την μάχη του Ματζικέρτ κάναμε πατρίδα μας την Ανατολία. Αυτό είναι το πνεύμα που 100 χρόνια προστάτεψε την πατρίδα.

Γι' αυτό μαζέψτε τα μυαλά σας, συνέλθετε. Το λέμε στην Ελλάδα. Μη γίνεστε όργανα άλλων, μη συνεχίζετε τις προκλήσεις. Η φιλία της Τουρκίας είναι καλή αλλά η εχθρότητά της είναι τραγική».

#ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ #ΑΘΗΝΑ #ΤΟΥΡΚΙΚΗ_ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ #ΑΠΑΝΤΗΣΗ #ΓΙΑΝΝΗΣ_ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/OoJdM7Z
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη