Τραυματισμός Νίκου Ανδρουλάκη: Όταν οι πολιτικοί αρχηγοί «πληγώθηκαν» από τα σπορ

Τραυματισμός Νίκου Ανδρουλάκη: Όταν οι πολιτικοί αρχηγοί «πληγώθηκαν» από τα σπορ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης είχε μια άτυχη στιγμή όταν αποφάσισε να παίξει μπάσκετ, ωστόσο, δεν είναι ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που... πλήρωσε την επιθυμία του για «διαφυγή» από το βαρύ πρόγραμμα της καθημερινότητας.

Με αφορμή το πρόσφατο ατύχημα του Νίκου Ανδρουλάκη, που τραυματίστηκε σε παιχνίδι μπάσκετ στο φεστιβάλ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο Ζάππειο, θυμόμαστε ανάλογα περιστατικά ατυχίας που είχαν στο παρελθόν αρχηγοί κομμάτων. 

Τον Μάρτιο του 1998, ο πρόεδρος (τότε) της ΝΔ Κώστας Καραμανλής πήγε να παίξει μπάλα, μαζί με βουλευτές, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Ωστόσο, πριν καλά καλά προλάβει να αλλάξει πολλές πάσες και να χαρεί το παιχνίδι, τραυματίστηκε στο δεξί πόδι (ρήξη τένοντα) και υποβλήθηκε σε επέλβαση αποκατάστασης σε γνωστό ιδιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών.  

Τον Απρίλιο του 2008, ο Γιώργος Παπανδρέου, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τότε, είχε ένα σοβαρό τραυματισμό κάνοντας ποδήλατο. Αν και ο πιο... αθλητικός τύπος από όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, εν τούτοις «την πάτησε» σε μια από τις βόλτες του με το ποδήλατό. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, το περιστατικό έγινε στην περιοχή του Σχοινιά, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα τον 8ο θωρακικό σπόνδυλο και κάταγμα στο δάχτυλο.

Ένα ακόμη περιστατικό με τραυματισμό πολιτικού αρχηγού καταγράφηκε τον Μάιο του 2015. Ο τότε πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ΚΑΤ όπου διαγνώστηκε με κάταγμα στον αγκώνα.

Αφού του παρασχέθηκε η απαραίτητη ιατρική φροντίδα και του τοποθετήθηκε νάρθηκας, στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι του, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του κ΄όμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν για τον τραυματισμό του, λέγεται ότι ο κ. Σαμαράς χτύπησε παίζοντας μπάσκετ στην αυλή του σπιτιού με τον γιο του.

Δεν γνωρίζουμε εάν οι πολιτικοί πέφτουν θύματα μιας άτυχης στιγμής, ή πληρώνουν το... «κακό μάτι» ή δεν κάνουν την απαιραίτηση προθέρμανση πριν από το παιχνίδι.

Το βέβαιο είναι ότι οι τραυματισμοί αποτελούν -δυστυχώς- κομμάτι του αθλητισμού και δεν κάνουν... διακρίσεις!

 

#ΝΙΚΟΣ_ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ #ΚΩΣΤΑΣ_ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ #ΓΙΩΡΓΟΣ_ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ #ΑΝΤΩΝΗΣ_ΣΑΜΑΡΑΣ #ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ_ΑΡΧΗΓΟΙ #ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΙ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Ctj2SDG
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη