«Πρεμιέρα» της δίκης Φουρθιώτη για την επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του

«Πρεμιέρα» της δίκης Φουρθιώτη για την επίθεση με καλάσνικοφ στο σπίτι του

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάθεται σήμερα (21/9) ο παρουσιαστής, Μένιος Φουρθιώτης, κατηγορούμενος ότι σκηνοθέτησε τις επιθέσεις που έγιναν στο σπίτι του, στο Διόνυσο, τον Απρίλιο του 2021.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε λίγο μετά τις επιθέσεις και οδήγησε στη σύλληψη του Μένιου Φουρθιώτη.

Όπως είχε προκύψει από την έρευνα του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας μετά από τις αναλύσεις επικοινωνιών του παρουσιαστή στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση με καλάσνικοφ αλλά και της τοποθέτησης εμπρηστικού μηχανισμού έξω από το σπίτι του στον Διόνυσο, υπήρξε επαφή του Μένιου Φουρθιώτη, με τους δύο κατηγορούμενους οι οποίοι φέρονται να είναι οι φυσικοί αυτουργοί των επιθέσεων.

Οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν μέσα από τηλεφωνικές επικοινωνίες, συνομιλίες και διαδικτυακές κινήσεις να ξετυλίξουν το «κουβάρι» αυτής της περίπλοκής υπόθεσης, που φτάνει πλέον στο ακροατήριο.

Στόχος της «σκηνοθεσίας» των επιθέσεων, κατά τις δικαστικές αρχές, ήταν να πετύχει ο Μένιος Φουρθιώτης να πείσει την αστυνομία ότι αποτελεί ευπαθή στόχο προκειμένου να επανέλθει η αστυνομική του φύλαξη, η οποία είχε σταματήσει.

Ο κατηγορούμενος μάλιστα φέρεται μέσω συνεχών μηνύσεων και εξωδίκων να ασκούσε αφόρητη πίεση σε υψηλόβαθμα στελέχη της διεύθυνσης προστασίας επίσημων και ευπαθών στόχων προκειμένου να επιτύχει τον σκοπό του.

Ο παρουσιαστής, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται και, πλέον, παρά το γεγονός ότι  είχε κριθεί προφυλακιστέος για την υπόθεση, κυκλοφορεί ελεύθερος και περιμένει την κρίση δικαστών και ενόρκων για τις σοβαρές κακουργηματικές και πλημμεληματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Συγκεκριμένα, ο Μένιος Φουρθιώτης έχει παραπεμφθεί σε δίκη για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση σε διακεκριμένη οπλοκατοχή και οπλοφορία και ηθική αυτουργία σε έκρηξη και οπλοφορία καθώς και σειρά πλημμεληματικών πράξεων.

Στους δύο συγκατηγορούμενους του Μένιου Φουρθιώτη αποδίδεται και το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, για την επίθεση σε βάρος αστυνομικών, στις 16 Απριλίου 2021, στη λεωφόρο Θησέως. Στον τρίτο εκ των συγκατηγορουμένων του παρουσιαστή απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

#ΜΕΝΙΟΣ_ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ #ΔΙΚΗ #ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ #ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ #ΕΠΙΘΕΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/d4qVEIk
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη