Η 15χρονη κόρη της βιάστηκε από συμμαθητή της: Οργή για την στάση του σχολείου - «Άνοιγε τα πόδια της στα αγόρια», έλεγε καθηγήτρια (βίντεο)

Η 15χρονη κόρη της βιάστηκε από συμμαθητή της: Οργή για την στάση του σχολείου - «Άνοιγε τα πόδια της στα αγόρια», έλεγε καθηγήτρια (βίντεο)

«Ο διευθυντής τηλεφώνησε και είπε "δυσφημείτε το σχολείο μας" αντί να συμπαρασταθεί στο παιδί που το μόνο που θα μπορούσε να κάνει από ανθρώπινη πλευρά», καταγγέλλει η μητέρα της ανήλικης που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από συμμαθητή της.

Στον εισαγγελέα βρέθηκε η μητέρα μιας 15χρονης μαθήτριας που καταγγέλλει ότι το παιδί της έπεσε θύμα βιασμού από συμμαθητή της τον Οκτώβριο του 2021.

Η γυναίκα υπέβαλε μηνύσεις εις βάρος του διευθυντή του σχολείου, της διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης, καθώς και εις βάρος μιας καθηγήτριας που - όπως υποστηρίζει - έκανε λεκτικό bullying στην κόρη της, και μάλιστα μέσα στην τάξη.

«Ολα ξεκίνησαν πέρυσι τον Οκτώβριο, ο βιασμός που υπέστη από συμμαθητή της. Από εκεί και πέρα ενημέρωσε το σχολείο. Αφού ενημέρωσα εγώ τον διευθυντή και το έμαθα μετά από αρκετές ημέρες, το άτομο ήταν στην ίδια τάξη. Εδωσα κατάθεση εγώ, έδωσε κατάθεση η κόρη μου από την πρώτη ημέρα και αυτό το άτομο θα έπρεπε να απομακρυνθεί άμεσα από την τάξη», σημειώνει η μητέρα μιλώντας στο Star.

Ο διευθυντής ήταν παντελώς αδιάφορος. Περνούσαν οι ημέρες, το παιδί μου δεν έμπαινε στην τάξη. Αναγκάστηκα να πάω στη δευτεροβάθμια, που είπαν θα κοιτάξουν το θέμα.

Κάποια στιγμή από μόνος του ο μαθητής έφυγε από το σχολείο, χωρίς καμία μεσολάβηση του διευθυντή. Εφυγε λόγω της κατάστασης που το θέμα πήρε έκταση και δεν ήθελε να συνεχίσει ήταν και μπλεγμένος, μάθαμε πως έχει μεγάλο φάκελο στην αστυνομία.

 «Παλεύουμε για το παιδί μου, έχει ξεσπάσματα»

Τα «βασανιστηρία» του κοριτσιού, όμως, δεν τελειώνουν εκεί.

«Από τον Δεκέμβριο και μετά μία καθηγήτρια έκανε bullying στο παιδί. Προσπαθούσα να μαζέψω τα κομμάτια μου και του παιδιού μου. Ο διευθυντής τηλεφώνησε και είπε "δυσφημείτε το σχολείο μας" αντί να συμπαρασταθεί στο παιδί που το μόνο που θα μπορούσε να κάνει από ανθρώπινη πλευρά. Δεν ήταν καθόλου δίπλα.

Εγινε αυτό με την καθηγήτρια και καταλήξαμε σε μηνύσεις:

«Η συγκεκριμένη μαθήτρια ανοίγει τα πόδια της στα αγόρια», είπε η καθηγήτρια μέσα στην τάξη.

Το παιδί μου πήγε να βρει τον διευθυντή. Για το συγκεκριμένο θέμα σχηματίστηκε ΕΔΕ και αυτή απειλούσε τα παιδιά αν μιλούσαν πως θα κατέθετε μήνυση για δυσφήμιση», ανέφερε.

«Το παιδί μου δεν είναι καλά παλεύουμε. Ενας βιασμός είναι βιασμός ψυχής, ειδικά σε αυτή την ηλικία. Εχει ξεσπάσματα. Προσπαθεί να αντιμετωπίσει όσα συμβαίνουν. Ξεκίνησαν τα σχολεία. Η συγκεκριμένη εξακολουθεί να είναι καθηγήτρια και ο διευθυντής είναι αυτός που είναι. Η διεύθυνση δευτεροβάθμιας μου είπε πως είναι δημόσιοι υπάλληλοι και δεν μπορούν να κάνουν κάτι. Ο διευθυντής δείχνει την δευτεροβάθμια και το υπουργείο», ισχυρίζεται η μητέρα.

#ΒΙΑΣΜΟΣ #ΣΧΟΛΕΙΟ #ΑΝΗΛΙΚΟΙ #ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ #BULLYING #ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/wbZBpWs
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη