Βασίλισσα Ελισάβετ: Πόσο κόστισε η κηδεία στους Βρετανούς, «ζαλίζουν» τα ποσά (βίντεο)

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πόσο κόστισε η κηδεία στους Βρετανούς, «ζαλίζουν» τα ποσά (βίντεο)

Πολύ ακριβά κόστισε η κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ στους Βρετανούς, καθώς στοίχισε 6,9 δισεκατομμύρια ευρώ -μαζί βέβαια με τη στέψη του Καρόλου και τις επερχόμενες αλλαγές, δηλαδή τα νέα χαρτονομίσματα, τα γραμματόσημα και τις σημαίες.

Η κηδεία της βασίλισσα Ελισάβετ ξεπέρασε τους 4,1 δισ. τηλεθεατές, ενώ την κηδεία της Νταϊάνα παρακολούθησαν 2,5 δισ. τηλεθεατές.

Ο γάμος του Χάρι και της Μέγκαν παρακολούθησαν 1,9 δισ. τηλεθεατές.

Το κόστος της κηδείας Ελισάβετ Β' υπολογίζεται σε:

  • 10.280.000 ευρώ
  • 2.000 προσκεκλημένοι
  • 10.000 αστυνομικοί

Σημειώνεται ότι η κηδεία της βασίλισσας έγινε δημοσία δαπάνη.

Οι αλλαγές που έρχονται στη Βρετανία

Την ημέρα του θανάτου της Ελισάβετ κηρύχθηκε πένθος 12 ημερών. Για όσα έγιναν τις 11 ημέρες πριν την κηδεία της, τα έξοδα καλύφθηκαν από τη βασιλική οικογένεια. Δηλαδή, τους πολίτες, αφού η περιουσία κυρίως αφορά όσα λαμβάνει το Παλάτι από την κυβέρνηση.

Όσα συνέβησαν ανήμερα της κηδείας της Ελισάβετ, τα πλήρωσε η βρετανική κυβέρνηση. Η κηδεία που έγινε δημοσία δαπάνη και όσα προηγήθηκαν αυτής, θα στοιχίσουν 10.280.000 ευρώ (9 εκατομμύρια λίρες), σύμφωνα με πρώην μέλος της βασιλικής ασφάλειας. Είναι ένα από τα υψηλότερα ημερήσια έξοδα στην ιστορία της Μεγάλης Βρετανίας.

Η κηδεία της Ελισάβετ, η στέψη του Καρόλου και οι επερχόμενες αλλαγές, δηλαδή τα νέα χαρτονομίσματα, τα γραμματόσημα και οι σημαίες, κοστολογούνται στα 6,9 δισεκατομμύρια ευρώ.

#ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ_ΕΛΙΣΑΒΕΤ #ΚΗΔΕΙΑ #ΒΡΕΤΑΝΙΑ #ΚΟΣΤΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/AY4zpiL
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη