"Επίσημος" στη Λαμία: Ένας "τίτλος" για αποφυγή - Ο κίνδυνος διασυρμού της πόλης από τους αγενέστατους και ρηχούς "επισήμους" της...

"Επίσημος" στη Λαμία:

Ένας "τίτλος" για αποφυγή.

Ο κίνδυνος διασυρμού της πόλης από τους αγενέστατους και ρηχούς "επισήμους" της...

__________

Στην Lamia expo ζήσαμε τρομακτικές και ανησυχητικές εικόνες. 

"Επίσημους" να διαγκωνίζονται και να απλώνονται μπροστά στις κάμερες για να καλύψουν τον φωτογραφικό χώρο έναντι των διπλανών τους. 

"Επίσημους" να εκφωνούν λογύδρια που δεν είχαν κανέναν ειρμό και νόημα, χωρίς καμία ουσιαστική συμβολή στην συζήτηση. Σαν να τα έγραψε μηχάνημα παραγωγής ξύλινου πολιτικού λόγου.

 Άλλους "επίσημους" να θεωρούν ότι οι επιστημονικές εκδηλώσεις είναι "επικοινωνία" και να το διαλαλούν δημοσίως. 

"Επίσημους" που να δυσκολεύονται να αναγνώσουν ακόμα και ένα απλό γραπτό κείμενο. Κι άλλους "επίσημους" να διαγκωνίζονται για μια θέση στο πλάνο, έστω και με τον μισό ώμο μπροστά.

 Όλους τους "επίσημους" να εξαφανίζονται σε μερικά δευτερόλεπτα μετά το τέλος των προσφωνήσεων άλλων "επισήμων", μόλις τελείωσαν οι χειραψίες και τα ενσταντανέ. Και οι ειδικοί ομιλητές να μιλάνε σε άδειες καρέκλες. Και μόλις άδειασε η πρώτη σειρά, να "λαμβάνουν θέση" άλλοι "επίσημοι" που δεν "έπιασαν στασίδι" πριν. 

Είδαμε και "επίσημους" να βάζουν σακάκι "επίσημου" μόνο για την τηλεοπτική λήψη. Από πάνω "επίσημος" κι από κάτω, εκεί που δεν τραβάει η κάμερα, έτοιμος για μπαρ. 

Τώρα που κοντοζυγώνει η 28η Οκτωβρίου θα ζήσουμε τις στιγμές απόλυτης φαιδρότητας: Να σπρώχνονται οι "επίσημοι" στην εξέδρα "επισήμων" μαζί με όλη τους την οικογένεια για να "τους δουν" οι Πολίτες από κάτω.

🚩Για να γλυτώσουμε τον διασυρμό της πόλης από τους "επισήμους" της, απαιτείται :

1. Κατάργηση της εξέδρας "επισήμων" στις παρελάσεις. Υπερυψωμένο βάθρο μόνο για τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα, τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης και εκπρόσωπο των Αγωνιστών

2. Κατάργηση των δεξιώσεων "επισήμων" όταν δεν υπάρχει εξωτερικός προσκεκλημένος . Όποιος θέλει να δεξιωθεί άλλους "επισήμους" ας το πράξει με δικά του έξοδα στο σπίτι του

3. Προσφωνήσεις "επισήμων" και ανούσιες ομιλίες "επισήμων" χωρίς κανέναν ειρμό και νόημα, από λογογράφους, καλό θα ήταν να αποφεύγονται. Έχει παρουσιαστεί και το φαινόμενο, εν ενεργεία Δήμαρχος κάποιας πόλης να εκφωνεί λόγο προηγούμενου Δημάρχου για το ίδιο θέμα. Καλό θα ήταν οι εκπρόσωποι των φορέων να δύνανται να αναγνώσουν γραπτό κείμενο, ευχερώς. 

4. Κανόνας καλής συμπεριφοράς για έναν "επίσημο" ,θα ήταν να παραμένει τουλάχιστον για 15 ακαδημαϊκά  λεπτά μετά τον τελευταίο "επίσημο" που προσφώνησε την εκδήλωση

5. Δεν είναι καθόλου κακό για έναν "επίσημο" να κάθεται στις πίσω θέσεις ή και όρθιος σε μια εκδήλωση. Και με αυτή την παρατήρηση, θα ήθελα να δηλώσω τρομαγμένος από τον χαρακτηρισμό "επίσημος" στη Λαμία. 

Από τούδε και στο εξής θα κάθομαι όπου βρίσκω ή και όρθιος και δεν επιθυμώ όταν με καλείτε να μου κρατάτε θέση "πρώτη σειρά" με "επίσημους" που εκθέτουν την πόλη μας σε τέτοιο κίνδυνο διασυρμού. Δεν νιώθω κομμάτι αυτής της καταστροφικής νοοτροπίας. Και τώρα και στο μέλλον.

*Στην  πρώτη φωτογραφία είναι ο Πρόεδρος της Φινλανδίας που κάθεται στα σκαλιά, επειδή άργησε σε εκδήλωση. 

Η δεύτερη φωτογραφία είναι δική μας. Οι άδειες θέσεις στην Lamia expo μετά την μαζική και αγενέστατη αποχώρηση των "επισήμων" σε μια κατάμεστη αίθουσα, με τον ομιλητή να απευθύνεται στις καρέκλες.

Κρίμα που δεν έχουμε και τις ομιλίες των "επισήμων". Είναι πηγή άφθονου γέλιου.

1 Σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη