-->

Αναβάλλεται λόγω κορονοϊού η σύνοδος των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου

Αναβάλλεται λόγω κορονοϊού η σύνοδος των χωρών του Ευρωπαϊκού Νότου

Θετικός στον κορονοϊό παραμένει ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσεθ, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η Σύνοδος των ευρωπαϊκών χωρών του Νότου. 

Η «EuroMed» ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί αύριο, Παρασκευή (30/9), στο Αλικάντε της Ισπανία.

«Ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ έκανε σήμερα τεστ και εξακολουθεί να είναι θετικός στην Covid-19», ανέφεραν οι υπηρεσίες του σοσιαλιστή ηγέτη σε μια σύντομη ανακοίνωση.

«Δεδομένης αυτής της περίστασης, και για προληπτικούς λόγους, ελήφθη η απόφαση να μεταφερθεί η διεξαγωγή της συνόδου κορυφής», προστίθεται στην ανακοίνωση, όπου δεν αναφέρεται ποια ημερομηνία θα διεξαχθεί τελικά αυτή η συνάντηση.

Ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης ανακοίνωσε την Κυριακή στο Twitter πως βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, μερικές ημέρες μετά τη συμμετοχή του στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.

Ο Πέδρο Σάντσεθ ανέβαλε ένα μεγάλο μέρος της ατζέντας του, συμμετέχοντας μόνο σε εκδηλώσεις με βιντεοδιάσκεψη.

Η «EuroMed» ή «Med 9», που δημιουργήθηκε το 2016 προκειμένου να ενισχύσει τη συνεργασία ανάμεσα στις χώρες της νότιας Ευρώπης, αποτελείται από την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Κύπρο, τη Μάλτα, τη Σλοβενία και την Κροατία.

Η σύνοδος κορυφής στην οποία αναμενόταν επίσης να συμμετάσχουν η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, επρόκειτο να προσεγγίσει κυρίως το θέμα της ευρωπαϊκής ενεργειακής κυριαρχίας, εν μέσω της κρίσης που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

#ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ #ΣΥΝΟΔΟΣ_ΤΟΥ_ΝΟΤΟΥ #ΑΝΑΒΟΛΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/6kCIgr2
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->