Η απάντηση του υποψήφιου δημάρχου Λαμιέων Παναγιώτη Ιακωβή στον απεγνωσμένο πολίτη

Μια οφειλόμενη απάντηση...

Ο Συμπολίτης μας Περικλής Τσαμαντάνης μου έκανε την τιμή να ζητήσει την παρέμβασή μου για τα τεκταινόμενα στο ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, μέσω δημοσίευσής του στην "Καλύτερη Λαμία".

 Επίσης, εκ μέρους των τόσων αξιόλογων ήθο-ποιών και καλλιτεχνών  του Τόπου μας που βρίσκονται σε απόγνωση,  ζητά τη βοήθειά μου. 

Η τιμή καθίσταται μέγιστη, τη στιγμή που ο καθένας γνωρίζει ότι η μόνη ισχύς που έχω είναι αυτή του απλού Πολίτη που, όμως, υψώνει το μικρό του ανάστημα έναντι του άδικου και του ά-λογου. Με μόνο όπλο μου τον Λόγο και τον Ορθό Λόγο. Αποδεικνύεται, λοιπόν, με τέτοιες εκκλήσεις και με τις δεκάδες καταγγελίες, φωτογραφίες και αναφορές που μας στέλνουν οι Πολίτες καθημερινά, ότι πλέον δεν αποβλέπουν στην παρούσα Δημοτική Αρχή για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου μας.

Έχει ,σαφώς,  δίκιο ο Π. Τσαμαντάνης. Στο ΔΗΠΕΘΕ ούτε διερεύνηση του σκανδάλου του 1,5 εκ. είδαμε, ούτε δικές μας παραγωγές είδαμε, ούτε διαδικτυακά θέατρα είδαμε, ούτε τις τόσες άλλες μεγαλόστομες διακηρύξεις είδαμε να γίνονται πράξη. Αντιθέτως είδαμε προκλητική επικράτηση του αθηνοκεντρικού κράτους, δημόσιες σχέσεις και 22.000 ευρώ για ταξιθέτες και αφισοκολλητές. 

Ας μην ανησυχούν, όμως,  οι Πολίτες της Λαμίας. 

Φτάνει η στιγμή που η αξιοκρατία, η διαφάνεια, ο ανοιχτός  διάλογος και οι Συνελεύσεις Πολιτών θα γίνουν πραγματικότητα. Και να το ξέρουν: Είμαστε Τοπικιστές. Γιατί εδώ τρώμε ψωμί, εδώ νιώθουμε ότι υπάρχει η αδικία, εδώ θα σταθούμε δίπλα στον κάθε Πολίτη σε απόγνωση. Τις ίδιες αρχές θα στηρίξουμε και στο ΔΗΠΘΕ προκαλώντας δημιουργική ρήξη που είναι τόσο απαραίτητη στην καλλιτεχνική δημιουργία.

Γιατί είμαστε ένα. 

Κε Τσαμαντάνη, θα κλείσω με τους στίχους του Μάνου Λοΐζου και της Δήμητρας Γαλάνη:

"Η μέρα κείνη δε θ’ αργήσει

κυνηγημένο μου πουλί

σε πήρε κάποτε η δύση

σε ξαναφέρνει η ανατολή

Κι όταν θα σμίξουν οι καρδιές μας

όλα θα λάμψουνε αλλιώς

και θα χαθεί μες τις σκιές μας

όλος ο κόσμος ο παλιός"

..............................................

1 Σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη