Αλλάζουν όλα από τον Οκτώβριο στις επιδοτήσεις ηλεκτρικού ρεύματος

Αλλάζουν όλα από τον Οκτώβριο στις επιδοτήσεις ηλεκτρικού ρεύματος

Από τον Οκτώβρη θα υπάρξουν αλλαγές στις επιδοτήσεις ηλεκτρικού ρεύματος. Όπως είχε αποκαλύψει και ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας θα πρέπει θα καταφέρουν οικονομία 10% έτσι ώστε να λάβουν μεγαλύτερη επιδότηση.

 Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τα συνολικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, με τις σημερινές εκτιμήσεις της πορείας της ενέργειας, ανέρχονται πλέον στα 13,2 δισ. ευρώ για το 2022, από 8,5 δισ. ευρώ που εκτιμούσε η κυβέρνηση τον Ιούνιο.

Ο λογαριασμός ωστόσο για την κάλυψη του κόστους ενέργειας θα περιορισθεί από τον Οκτώβριο, καθώς σταματούν οι οριζόντιές επιδοτήσεις.

Το νέο σχήμα θα περιλαμβάνει κλιμακωτές επιδοτήσεις.

Συγκεκριμένα, τα σενάρια που εξετάζονται προβλέπουν:

  • Τη χορήγηση μικρότερης επιδότησης, συγκριτικά με σήμερα, σε όλα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Η επιδότηση θα προκύπτει με βάση την κατανάλωση. Επί της ουσίας θα αποφασισθεί ένα σταθερό ποσοστό επιδότησης, το οποίο θα αυξάνεται ανάλογα με τη μείωση της κατανάλωσης που θα επιτυγχάνουν οι καταναλωτές.
  • Παροχή ενίσχυσης στους λογαριασμούς ρεύματος, η οποία συναρτάται με το μέγεθος της κατανάλωσης ρεύματος. Δηλαδή, για χαμηλότερες καταναλώσεις η επιδότηση θα είναι μεγαλύτερη και όσο αυξάνεται η κατανάλωση τόσο θα μειώνεται η επιδότηση.
  • Επιχορήγηση των λογαριασμών ρεύματος σε εκείνους τους καταναλωτές ρεύματος οι οποίοι επιτυγχάνουν συγκεκριμένους στόχους μείωσης της κατανάλωσης.
#ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ #ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ #ΡΕΥΜΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/Z4BkMN2
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη