-->

«Αποτυχία» χαρακτήρισε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο αρχηγός της CIA

«Αποτυχία» χαρακτήρισε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ο αρχηγός της CIA

Με μία λέξη, «αποτυχία». Έτσι χαρακτήρισε τον πόλεμο τον οποίο ξεκίνησε πριν 6 περίπου μήνες η Ρωσία στα ουκρανικά εδάφη ο αρχηγός της CIA, Γουίλιαμ Μπερνς, μιλώντας στο συνέδριο Billington CyberSecurity στην Ουάσιγκτον.

Αναφερόμενος στις αντεπιθέσεις στα νότια και γύρω από το Χάρκοβο, και στην Χερσώνα στην νοτιοανατολική Ουκρανία, ο Γουίλιαμ Μπέρνς είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υποτίμησε σοβαρά το θάρρος και τις δυνατότητες της Ουκρανίας να πολεμήσει.

Ενώ το τελευταίο κεφάλαιο του πολέμου δεν έχει ακόμη γραφτεί, «είναι δύσκολο να δούμε τον απολογισμό του Πούτιν στον πόλεμο ως οτιδήποτε άλλο εκτός από μια αποτυχία», δήλωσε ο Μπερνς.

Ο Μπερνς είπε ότι ο Πούτιν περιβάλλεται από συμβούλους που δεν είναι πρόθυμοι να προβάλουν αντιρρήσεις και ότι ο Ρώσος πρόεδρος πίστεψε λανθασμένα ότι η αποφασιστικότητα των Ευρωπαίων θα κλονίζεται και η αμερικανική προσοχή θα περιφέρεται όσο περισσότερο παρατείνεται η σύγκρουση.

«Το στοίχημα του Πούτιν αυτή τη στιγμή είναι ότι θα είναι πιο σκληρός από τους Ουκρανούς, τους Ευρωπαίους, τους Αμερικανούς», πρόσθεσε ο Μπέρνς.

Αυτό θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες, είπε ο Μπερνς.

«Όχι μόνο έχει αποκαλυφθεί η αδυναμία του ρωσικού στρατού», είπε, «αλλά θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες στη ρωσική οικονομία και σε γενιές Ρώσων».

Πηγή: New York Times

#CIA #ΗΠΑ #ΡΩΣΙΑ #ΟΥΚΡΑΝΙΑ #ΠΟΛΕΜΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/xH8dhvc
via IFTTT

Δεν υπάρχουν σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Από το Blogger.
-->