Ο FDA εγκρίνει νέο «μπότοξ» με μεγαλύτερη διάρκεια

Pexels

Τον ανταγωνιστή του δημοφιλούς φαρμάκου Μπότοξ ενέκρινε η αμερικανική υπηρεσία φαρμάκων και τροφίμων, προσφέροντας άδεια κυκλοφορίας σε νέο σκεύασμα, ικανό να σβήνει τις ρυτίδες του προσώπου για τουλάχιστον έξι μήνες με μία ένεση.

Την έγκρισή της έδωσε η αμερικανική υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων για νέο φάρμακο ικανό να περιορίζει τις ρυτίδες προσώπου για έξι μήνες, αμφισβητώντας την κυριαρχία του δημοφιλέστερου σκευάσματος της αγοράς, του μπότοξ.

Όπως διαπιστώθηκε στο πλαίσιο μελέτης, η ένεση της Revance -υπό την εμπορική ονομασία Daxxify- μπορεί να μειώνει την «ένταση» των ρυτίδων για περίπου έξι μήνες, όπως αναφέρει το Reuters.

Όπως ισχύει και για το μπότοξ, η νέα θεραπεία βασίζεται στην ικανότητα της τοξίνης της βοτουλίασης να παγώνει τα νεύρα. Αν η τοξίνη χορηγηθεί σωστά, δεν φθάνει στο αίμα του πελάτη και έτσι δεν βλάπτει την υγεία του.

Η Revance δεν αποκάλυψε την τιμή του Daxxify, επικαλούμενη ανησυχίες λόγω ανταγωνισμού αλλά και των εκπτώσεων στον όγκο των παραγγελιών. Όμως άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι σχετικά υψηλότερη λόγω της ανθεκτικότητας – διάρκειας του φαρμάκου.

«Η νέα μέθοδος ανοίγει τον δρόμο για έρευνα γύρω από τις αμιγώς ιατρικές εφαρμογές της νέας ουσίας. Αυτή θα μπορούσε να αποδειχθεί ωφέλιμη για την αντιμετώπιση ημικρανιών, συχνουρίας και άλλων προβλημάτων», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Revance Therapeutics, Μαρκ Φόλεϊ.

ο FDA προειδοποίησε για κίνδυνο μυϊκής αδυναμίας ή δυσχέρειας στην αναπνοή με τη χρήση θεραπειών με βάση τοξίνες, όπως η βοτουλίαση, ενώ επισήμανε ότι τέτοια συμπτώματα δεν καταγράφηκαν στο Daxxify.

#ΜΠΟΤΟΞ #FDA #ΕΝΕΣΗ #ΔΙΑΡΚΕΙΑ #ΕΓΚΡΙΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/IX1jOhM
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη