Η NASA ανακοινώνει την αποχώρηση του διευθυντή ερευνών Thomas Zurbuchen

Credits: NASA/Bill Ingalls

Ο Thomas Zurbuchen παραιτείται από διευθυντής ερευνών της NASA. Το ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω Twitter.

Ο 54χρονος Ελβετοαμερικανός αστροφυσικός Thomas Zurbuchen, αναπληρωτής διοικητής της NASA για τις Επιστημονικές Αποστολές, πρόκειται να αποχωρήσει από τον οργανισμό στα τέλη του 2022, μετά από έξι χρόνια αφοσιωμένης και άκρως δημιουργικής υπηρεσίας.

«Η NASA διερευνά το Σύμπαν για να κατανοήσει καλύτερα τη θέση μας μέσα σε αυτό και για να χρησιμοποιήσει όσα μαθαίνουμε για την υποστήριξη της ζωής μας στη Γη. Ο Τόμας αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα του στη NASA – πράγματι, γνώριζε αυτή τη δουλειά περισσότερο από κάθε άλλο άτομο – και είμαι ευγνώμων για την αφοσίωσή του στον οργανισμό μας», δήλωσε ο διαχειριστής της NASA, Bill Nelson.

Ο Δρ. Zurbuchen κατά τη διάρκεια της θητείας του επέβλεψε σχεδόν 100 επιστημονικές αποστολές και βοήθησε στην επιλογή 36 νέων αποστολών, συμπεριλαμβανομένων των Dragonfly, SPHEREx και της αποστολής Mars Sample Return. Εργάστηκε ακούραστα για τη διασφάλιση συνεργασιών των επιστημονικών αποστολών της NASA με τη βιομηχανία και με άλλα έθνη που θα επεκτείνουν τα σύνορα της γνώσης και της εξερεύνησης.

{https://twitter.com/Dr_ThomasZ/status/1569730239139385351}

Ο Δρ. Zurbuchen έφερε μαζί του έναν πλούτο επιστημονικής έρευνας, μηχανικής εμπειρίας και πρακτικής γνώσης στην παγκόσμιας κλάσης ομάδα επιστημόνων και μηχανικών της NASA. Οδήγησε τη διεύθυνση των αποστολών σε μερικές από τις πιο εμπνευσμένες στιγμές του οργανισμού, όπως ενδεικτικά η εκτόξευση και η κοινή χρήση των πρώτων εικόνων από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb, αλλά και η προσγείωση του ρόβερ Perseverance στον Άρη μαζί με το πρώτο διαστημικό ελικόπτερο Ingenuity.

Έγραψε ή συνέγραψε περισσότερα από 200 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά με κριτές για ηλιακά και ηλιοσφαιρικά φαινόμενα. Απέκτησε το διδακτορικό του και το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στη φυσική από το Πανεπιστήμιο της Βέρνης στην Ελβετία και πριν από τη NASA  ήταν καθηγητής Διαστημικής Επιστήμης και Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, όπου βοήθησε στην ίδρυση του Κέντρου Επιχειρηματικότητας.

Οι πολλές διακρίσεις του Zurbuchen περιλαμβάνουν πολλαπλά βραβεία επιτευγμάτων της NASA, την εισαγωγή του ως μέλος της International Academy of Astronautics, το Outstanding Leadership Medal στο 2020, το Presidential Rank Award το 2021 και  πρόσφατα το Distinguished Service Medal.

Τώρα αποσύρεται γιατί πιστεύει ότι είναι η καλύτερη απόφαση για τη NASA, αλλά και για τον ίδιο προσωπικά, θεωρώντας πως αναμφίβολα υπάρχουν άλλοι σπουδαίοι ηγέτες με νέες ιδέες να δοκιμάσουν στον οργανισμό και θα πρέπει να έχουν μια ευκαιρία.

Η NASA επί του παρόντος διενεργεί ανοικτό παγκόσμιο διαγωνισμό για να βρει τον διάδοχο του Zurbuchen.

Πηγή: NASA

#NASA


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/tjshVYR
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη