Ακόμη μία άγρια δολοφονία 17χρονου κοριτσιού από τις ιρανικές Αρχές: «Έκλεψαν» τη σορό, απειλούν την οικογένειά της (βίντεο)

Ακόμη μία άγρια δολοφονία 17χρονου κοριτσιού από τις ιρανικές Αρχές: «Έκλεψαν» τη σορό, απειλούν την οικογένειά της (βίντεο)

Η Νίκα εξαφανίστηκε για 10 ημέρες μετά τη συμμετοχή της στις μαζικές διαδηλώσεις της Τεχεράνης στις 20 Σεπτεμβρίου. Στο τελευταίο της μήνυμα σε έναν φίλο της είπε ότι την καταδίωκαν οι δυνάμεις ασφαλείας.

Οι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας έκλεψαν τη σορό μιας 16χρονης διαδηλώτριας και την έθαψαν κρυφά σε ένα χωριό, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στην οικογένειά της στο BBC.

Η οικογένεια είχε προγραμματίσει να θάψει την αγαπημένη της Νίκα Σακαραμί τη Δευτέρα, αλλά η σορός της «αρπάχτηκε» και θάφτηκε σε ένα χωριό περίπου 40 χιλιόμετρα μακριά.

Η σορός της - μετά την εξαφάνισή της ενώ διαδήλωνε στην Τεχεράνη - βρέθηκε σε ένα νεκροτομείο σε κέντρο κράτησης στην πρωτεύουσα.

Όταν πήγαμε να την αναγνωρίσουμε, δεν μας επέτρεψαν να δούμε το σώμα της, παρά μόνο το πρόσωπό της για λίγα δευτερόλεπτα, δήλωσε η θεία του κοριτσιού - που σε λίγες ημέρες θα έκλεινε τα 17 της χρόνια.

Η οικογένεια της Νίκα μετέφερε τη σορό της στη γενέτειρα του πατέρα της, το Χοραμαμπάντ στα δυτικά της χώρας, την Κυριακή - την ημέρα που θα είχε τα γενέθλιά της.

Συνέλαβαν την θεία της, απειλούν την οικογένεια με νέες δολοφονίες

Κάτω από ασφυκτική πίεση η οικογένεια συμφώνησε να μην γίνει κηδεία της άμεσα, ωστόσο οι δυνάμεις ασφαλείας «έκλεψαν» τη σορό της και την έθαψαν στο χωριό Βέισιαν, ανέφερε μια πηγή.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο νεκροταφείο και φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, όπως «θάνατος στον δικτάτορα» - αναφορά στον ανώτατο ηγέτη Αλί Χαμενεΐ.

Η θεία της - που ήταν εκείνη που δημοσίευσε για τη Nίκα στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης - συνελήφθη την Κυριακή, όταν οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν έφοδο στο σπίτι της.

Οι δυνάμεις ασφαλείας απείλησαν ότι θα την σκοτώσουν αν κάποιος από την οικογένεια λάβει μέρος σε διαμαρτυρίες, πρόσθεσε η πηγή.

Χρησιμοποιούν τις σορούς για να φιμώσουν τις οικογένειες των θυμάτων

Σημειώνεται πως οι ιρανικές αρχές συνηθίζουν να χρησιμοποιούν τα πτώματα των διαδηλωτών ως διαπραγματευτικό χαρτί για να φιμώσουν τις οικογένειες των θυμάτων.

Παράδειγμα της φριχτής αυτής πρακτικής είναι και η 22χρονη διαδηλώτρια Χαντίς Νατζαφί που πυροβολήθηκε από τις δυνάμεις ασφαλείας σε μια πόλη κοντά στην Τεχεράνη στις 21 Σεπτεμβρίου.

Οι αδελφές της λένε ότι πυροβολήθηκε στο κεφάλι και στο λαιμό με αληθινά  πυρά: «Δεν επέστρεφαν το πτώμα για δύο ημέρες, ζητώντας από τον πατέρα της να πει ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή από τον φόβο της», δήλωσαν δύο πηγές κοντά στην οικογένεια στο BBC Persian.

Σε ένα τελευταίο βιντεοσκοπημένο μήνυμα που έστειλε η Χαντίς στους φίλους της, το οποίο εξασφάλισε το BBC Persian, έλεγε:

«Ελπίζω ότι σε λίγα χρόνια, όταν θα κοιτάζω πίσω, θα είμαι ευτυχισμένη που όλα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο».

Πυροβολήθηκε σχεδόν μια ώρα μετά την καταγραφή αυτού του μηνύματος, δήλωσε η οικογένειά της.

#ΙΡΑΝ #ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ #ΕΞΕΓΕΡΣΗ #ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ #ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ #ΣΟΡΟΣ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/7RaVjsH
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη