Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη και απειλές προς την Ελλάδα: «Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο»

Νέα επίθεση Ερντογάν σε Μητσοτάκη και απειλές προς την Ελλάδα: «Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο»

Ο Ερντογάν προκαλεί εκ νέου την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι «θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο», ενώ βάζει ξανά στο «στόχαστρο» τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η εμπρηστική ρητορική συνεχίζεται από την πλευρά της Τουρκίας. Από το βήμα εκδήλωσης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε εκ νέου στην Ελλάδα και στηλίτευσε τη «βοήθεια», που -όπως ο ίδιος ισχυρίζεται- ζητά ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τις Ηνωμένες Πολιτείες «κατά της Τουρκίας».

Μιλώντας σε τελετή βράβευσης, ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τους αδιανόητους και προκλητικούς ισχυρισμούς του ότι τα ελληνικά πλοία βουλιάζουν αθώους ανθρώπους στο Αιγαίο και έδειξε την ενόχλησή του για τη σχέση της Αθήνας με την Ουάσινγκτον διαμηνύοντας πως «Κάντε ό,τι κάνετε. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, θα το κάνουμε».

Πιο αναλυτικά οι δηλώσεις του Ερντογάν όπως τις παρουσίασε η Hurriyet:

«Σχεδόν κάθε μέρα, ξυπνάμε σε μια νέα κρίση ως ανθρωπότητα. Ο πόλεμος που ξέσπασε μεταξύ των δύο γειτόνων μας, πριν προλάβουμε να ξεπεράσουμε τις επιπτώσεις της επιδημίας. Ο 21ος αιώνας μετατρέπεται κυριολεκτικά στην εποχή της κατάθλιψης. Παρακολουθούμε πώς τα ελληνικά πλοία θάβουν αυτούς τους αθώους στο Αιγαίο. Ακούγεται ο κόσμος; Όχι. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ζητά βοήθεια από τις ΗΠΑ. Κάντε ό,τι κάνετε. Θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο, θα το κάνουμε.

»Γίνεται όλο και πιο σαφές μέρα με τη μέρα ότι οι υλιστικές σκέψεις οδηγούν στην καταστροφή, που δεν είναι λύση. Βλέπουμε ότι ο θεσμός της οικογένειας, που είναι το δομικό στοιχείο της κοινωνίας, δέχεται μεγάλη επίθεση. Προσπαθούν να απειλήσουν τη δομή της οικογένειάς μας. Είναι ισχυρές οικογένειες που κάνουν ένα έθνος, έθνος».

#ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΡΕΤΖΕΠ_ΤΑΓΙΠ_ΕΡΝΤΟΓΑΝ #ΚΥΡΙΑΚΟΣ_ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ #ΕΛΛΑΔΑ #ΤΟΥΡΚΙΑ #ΤΟΥΡΚΙΚΗ_ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/ykxCePg
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη