Έγιναν... Τούρκοι με την ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη»

Έγιναν... Τούρκοι με την ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη»

Οι Τούρκοι «τα έβαλαν» τώρα και με την ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη»  - Γιατί ενόχλησε σφόδρα τους «γείτονες» το ιστορικό δράμα της Μιμής Ντενίση

Στο στόχαστρο των τουρκικών ΜΜΕ έχει μπει η γνωστή ιστορική ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη», που έχει προβληθεί ήδη στην Ελλάδα, τόσο στον κινηματογράφο όσο και στην τηλεόραση.

Για «σχέδιο του "εισβολέα"» με την ταινία και για «ελληνική προπαγάνδα σε 700 αίθουσες» κάνει λόγο η εφημερίδα «Hürriyet» που υποστηρίζει -σε σημερινό δημοσίευμά της- ότι «δείχνει εντελώς διαφορετική ιστορική πραγματικότητα». «Ο Έλληνας "εισβολέας" επιχειρεί να παρουσιάσει τα γεγονότα ως γενοκτονία» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα. 

Το προκλητικό θέμα φιλοξενείται σήμερα Τρίτη 22 Νοεμβρίου στο πρωτοσέλιδο της «Χουριέτ» και μάλιστα δείχνει ηθοποιούς της ταινίας που κρατούν την ελληνική σημαία. Επίσης, εκφράζεται και ένα κλίμα δυσαρέσκειας γιατί στο συγκεκριμένο φιλμ πρωταγωνιστεί και ο Τούρκος ηθοποιός Μπουράκ Χακί.

«Η ταινία των Ελλήνων θα προβληθεί σε 700 κινηματογράφους των ΗΠΑ όπως και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις 11 Ιανουαρίου 2023» τονίζεται στο άρθρο της «Χουριέτ», όπως επισημαίνει ο ΣΚΑΪ.

Η ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη», βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση, είναι μία υπερπαραγωγή υψηλών προδιαγραφών με διεθνές καστ, που τιμά τον πολιτισμό της Ιωνίας.

hurriyet smyrni

{https://www.youtube.com/watch?v=rjZQjJZyyMw}

#ΣΜΥΡΝΗ #ΤΑΙΝΙΑ #ΤΟΥΡΚΟΙ #ΜΜΕ #ΤΟΥΡΚΙΚΑ_ΜΜΕ #ΜΙΜΗ_ΝΤΕΝΙΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/gIewr3a
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη