Ποιες είναι οι εταιρίες ρεύματος που πρέπει να εμπιστευτείς και γιατί;

Η αλλαγή παρόχου ρεύματος ήταν κάτι που δεν μας απασχολούσε πριν μερικά χρόνια. Με τις τελευταίες όμως εξελίξεις τα πράγματα έχουν αλλάξει σημαντικά προς το κόστος της ενέργειας. Η Ευρώπη έχει να γεμίσει τα ενεργειακά της αποθέματα για να προλάβει έναν βαρύ χειμώνα. Η καταναλωτές ψάχνουν να βρουν τρόπους distribution ενέργεια και να μειώσουν τις δαπάνες του σπιτιού. Οι επιχειρήσεις αυξάνουν τις τιμές στα προϊόντα προκειμένου να καλύψουν τα υπέρογκα κοστολόγια  της ενεργειακής κατανάλωσης. Όλοι έχουνε μπει σε έναν μαραθώνιο και ψάχνουν να βρουν αξιόπιστες εταιρίες ρεύματος, που προσφέρουν σταθερότητα στην τιμή και μειωμένη κιλοβατώρα. Πώς λοιπόν μπορούμε να εμπιστευτούμε μία τέτοια εταιρεία, και σε ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε για να πετύχουμε ένα πιο οικονομικό συμβόλαιο. Η αλλαγή παρόχου σήμερα δεν είναι μία εύκολη υπόθεση όπως πολλοί νομίζουν. Απαιτεί μία συστηματική έρευνα που πρέπει να κάνουμε από τη μεριά μας αποφεύγοντας τις γκάφες και τα λάθη που μπορεί να γίνουν,  είτε από βιασύνη είτε απο αγανάκτηση βλέποντας τον λογαριασμό  του ρεύματος να ανεβαίνει.


Θα πρέπει λοιπόν να δούμε μέσα από διάφορες ιστοσελίδες που υπάρχουν στο διαδίκτυο,  τι ακριβώς προσφέρετε στους καταναλωτές. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζουμε είναι η κατανάλωση του ρεύματος που κάνουμε κάθε μήνα σε ετήσια ή τετραμηνιαία βάση. Με  αυτή την κατανάλωση θα μπορέσουμε να συζητήσουμε προσφορά από όλες τις εταιρείες, μαζί με τις υπόλοιπες χρεώσεις που θα αναγράφονται στο συμβόλαιο. 


Επίσης θα πρέπει να ζητήσουμε, αν υπάρχουν κάποια προνόμια για τους καταναλωτές που πολλές  εταιρείες ρεύματος προσφέρουν. Αυτά τα προνόμια μπορεί να είναι μία έκπτωση για καινούργιους συνδρομητές, μία δωροκάρτα με κάθε καινούργια εγγραφή προκειμένου να την αξιοποιήσουμε σε κάποια αγορά μέσα από τα καταστήματα που συνεργάζονται με αυτές τις εταιρείες. Επίσης Οι εταιρείες προκειμένου να αυξήσουν τους συνδρομητές τους,  μαζί με κάθε νέα εγγραφή προσφέρουν συμβόλαια αυτοκινήτου ή ασφάλειες υγείας. Για τους καλοπληρωτές υπάρχει και κάποια μείωση στο μηνιαίο λογαριασμό. Όλα αυτά Επίσης θα πρέπει να τα αναζητήσουμε στις προσφορές που θα πάρουμε. Αν δεν μας τα αναφέρουν στην προσφορά που θα πάρουμε, θα πρέπει να τηλεφωνήσουμε με την εξυπηρέτηση πελατών και να ρωτήσουμε ότι απορία έχουμε.


Επίσης πέρα από τα μπόνους υπάρχουν και κάποιες χρεώσεις που μπορεί να μας εκπλήξουν όταν τις δούμε στο τιμολόγιο. Πέρα από το ρεύμα που καταναλώνουμε, οι εταιρείες ρεύματος προσθέτουν σε κάθε λογαριασμό κάποιες χρεώσεις που δεν έχουν σχέση με την κατανάλωση.


Αυτές οι χρεώσεις αναλύονται ως εξής:



  • Οι περισσότερες εταιρείες χρεώνουν ένα πάγιο σε κάθε λογαριασμό. Αυτό το πάγιο δεν μπαίνει  από όλες τις εταιρείες.

  • Το κόστος Διανομής ενέργειας στα δίχτυα του παρόχου και στο εθνικό σύστημα μεταφοράς είναι μία χρέωση ρυθμιζόμενη και η οποία μπαίνει σε όλους τους λογαριασμούς.


  • Η υπηρεσία κοινής ωφέλειας όπως και οι λοιπές χρεώσεις είναι ένα έξτρα κόστος που θα βρεις στο λογαριασμό μας.


  • Η ρήτρα που θα καθυστερημένες πληρωμές είναι κάτι που επίσης θα επιβαρύνει το εγώ.


  • Ορίστε βάζουν και ειδικό τέλος μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων.

  • Τέλος, στο λογαριασμό Θα δούμε να αναγράφονται, οι χρεώσεις προς στην ΕΡΤ, οπως και ο ΦΠΑ.


Έχοντας υπόψη όλα τα παραπάνω και μετά από μία σοβαρή έρευνα, είναι σίγουρο ότι θα καταλήξουμε σε ένα καλό συμβόλαιο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες μας.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη