Ποιες Χημικές Ουσίες πρέπει να Απομακρύνουν τα Πιστοποιημένα Φίλτρα Νερού και Αέρα;


Βαρέα μέταλλα, παφογόνοι μικροοργανισμοί, βακτήρια, ιοί, φαρμακευτικές ουσίες: Αν στην ιδέα και μόνο, ότι όλα αυτά μπορεί να βρίσκονται στο νερό, που πίνεται ή αιωρούνται στον αέρα που αναπνέουμε, σας πιάνει πανικός, τότε μπορείτε να ηρεμήσετε, γιατί υπάρχει λύση. Το όνομα αυτής: Φίλτρα αέρα και νερού.


Λόγω του τρόπου με τον οποίο είναι κατασκευασμένα τα σύγχρονα κτήρια, ο αέρας που ανασαίνουμε είναι πιο μολυσμένος από τον εξωτερικό αέρα. Δυστυχώς το να έχουμε κλειστό το σπίτι μας δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι σε αυτό. Αντίστοιχα και λόγω της βαριάς βιομηχανικής και γεωργικής παραγωγής χημικές ουσίες και μέταλλα βρίσκουν τον δρόμο τους και εισχωρούν στο νερό μας. 


Ακολούθως κατηγοριοποιούνται ουσίες, που μπορεί να περιέχονται στο νερό και στον αέρα και τις οποίες τα φίλτρα αφαιρούν αποτελεσματικά.


#1 Χλώριο και τα Παράγωγά του

Το χλώριο είναι ένα ιδιαίτερο χημικό στοιχείο μιας και προστίθεται στο νερό προς όφελός μας. Πιο συγκεκριμένα, το χλώριο έχει απολυμαντικές ιδιότητες και μπορεί να εξουδετερώνει τα επικίνδυνα μικρόβια που υπάρχουν σ’ αυτό. Παρ’ όλα αυτά, το υπολειπόμενο χλώριο έχει διάφορα παράγωγα, τα όποια φτάνουν στο ποτήρι σας. Δυστυχώς όμως λειτουργεί σωρευτικά, καθώς μικροποσότητες συγκεντρώνονται στον οργανισμό και δεν αποβάλλονται από αυτόν. Σαν αποτέλεσμα οι συγκεκριμένες ουσίες πλήττουν την υγεία και ευθύνονται για την εμφάνιση πολλών ασθενειών. Για τον λόγο αυτό το φιλτράρισμά του θεωρείται απαραίτητο, προκειμένου να αφαιρείται κατά 100% από το νερό μας.


#2 Ίνες Αμιάντου και Φίλτρα Νερού

Ο αμίαντος είναι ένα απ’ τα βαρέα μέταλλα, τα οποία επίσης δρουν συσωρευτικά στον ανθρώπινο οργανισμό. Έτσι και σε αυτή την περίπτωση τα φίλτρα νερού έχουν καταλυτικό ρόλο. Τοξικά στοιχεία, όπως τα βαρέα μέταλλα, ενδέχεται να έχουν δυσάρεστες μακροχρόνιες συνέπειες μιας και με τον καιρό αυξάνεται η ποσότητά τους μέσα στον οργανισμό. Οι ίνες αμιάντου είναι ένα απ’ τα στοιχεία που εισέρχονται στο νερό από τις σωληνώσεις. Εξ’ου και παρατηρείται μεγαλύτερη ποσότητά τους σε παλιά σπίτια. Οι ίνες αμίαντου θεωρούνται υπαίτιες για σοβαρές ασθένειες.


#3 Μόλυβδος

Ακόμα ένα τοξικό στοιχείο που ανήκει στα βαρέα μέταλλα είναι ο μόλυβδος. Όπως και τα υπόλοιπα βαρέα μέταλλα, αυτή η ουσία έχει σχετιστεί με την εμφάνιση σοβαρών παθήσεων στον οργανισμό. Ο μόλυβδος είναι ένα απ’ τα στοιχεία που υπάρχει σε μεγάλο βαθμό στα βιομηχανικά απόβλητα, απ’ όπου και περνάει στον υδροφόρο ορίζοντα. Επιπλέον, ενδέχεται να περνάει στο νερό και από τη διάβρωση των σωληνώσεων.  


#4 Φαρμακευτικές Ουσίες

Ένα μεγάλο πρόβλημα που παρατηρείται στο νερό είναι ότι ενδέχεται να περιέχει διάφορες φαρμακευτικές ουσίες. Τέτοιες μπορεί να είναι φάρμακα τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα ζώα. Η εμφάνιση αυτών των ουσιών στο νερό έχει πολλές δυσάρεστες συνέπειες, όπως είναι οι αναπαραγωγικές ανωμαλίες και όχι μόνο.

 

#5 Φυτοφάρμακα 

Είναι πλέον ευρέως διαδεδομένο πως η αλόγιστη χρήση των φυτοφαρμάκων έχει επηρεάσει την ποιότητα του νερού, αλλά και του αέρα που αναπνέουμε. Τα φίλτρα, αλλά και οι ψύκτες νερού . Ποια είναι όμως η διαδρομή των φυτοφαρμάκων μέχρι τη βρύση μας; Τα φυτοφάρμακα περνούν στα κατώτερα στρώματα του εδάφους, κι από εκεί, στα υπόγεια νερά αλλά και στα επίγεια πλήττωντας σοβαρά την υγεία των ανθρώπων. Με αυτόν τον τρόπο φτάνουν και στο νερό της βρύσης. Ταυτόχρονα υπάρχουν αρκετές ενδείξεις, ότι δε διασπώνται, αλλά αιωρούνται και στον αέρα που αναπνέουμε.


#6 Μικροπλαστικά

Τα μικροπλαστικά αποτελούν έναν αόρατο κίνδυνο που ολοένα και αυξάνεται. Όλες οι πλαστικές συσκευασίες που δεν ανακυκλώνονται περνούν στον υδροφόρο ορίζοντια κι επηρεάζουν όλο το οικοσύστημα. Από τη μια μεριά, απειλούν τα ψάρια, κι από την άλλη, ως συνέπεια δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στον ανθρώπινο οργανισμό.


Τα μικροπλαστικά είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα και των εμφιαλωμένων νερών πέραν των υπολοίπων προβλημάτων που δημιουργούν. Μάλιστα σύμφωνα με μελέτη της Αμερικανικής Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος ένα μωρό, που απλώς μπουσουλάει στο πάτωμα του σπιτιού του εισπνέει ρύπους, προερχόμενους και από μικροπλαστικά, ισοδύναμους με 4 τσιγάρα την ημέρα. Όχι, ακριβώς ότι ονειρεύεται ένας γονέας για το παιδί του! Έτσι όσο και αν κανείς απολυμαίνει και καθαρίζει τα πατώματα, δεν μπορεί να είναι σίγουρος παρά μόνο εάν χρησιμοποιεί φίλτρα αέρα.


#7 Βακτηρίδια και Μικρόβια και Ιονιστής

Τέλος, και ο αέρας και το νερό της βρύσης ενδέχεται να περιέχει ορισμένα μολυσματικά βακτηρίδια και μικρόβια. Όπως και τα προαναφερθέντα μικροπλαστικά ο ιονιστής μπορεί να τα αφαιρέσει αποτελεσματικά και με ασφάλεια. Διάφορες ασθένειες δύνανται να μεταδοθούν μέσω του νερού ή του αέρα. Ο καθαρισμός τους με τη χρήση αξιόπιστων και πιστοποιημένων συσκευών μπορεί να μας προστατεύσει αποτελεσματικά από όλες τις προαναφερθείσες χημικές ουσίες. 

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη