Λαμία: Η αθλιότητα της απληρωσιάς πρέπει να τελειώσει

Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΠΛΗΡΩΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ

Συναδέρφισσες - Συνάδερφοι,

Η κατάσταση έχει φτάσει ξανά στο ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! Έχετε μήνες να δείτε μισθό στον λογαριασμό σας και χωρίς λεφτά πρέπει να ζήσετε, μα ΠΩΣ; Οι υποχρεώσεις της οικογένειας, του σπιτιού, της προσωπικής σας ζωής τρέχουν. Δεν μπορείς να δώσεις έναντι στο Super Market, ούτε να πεις θα πληρώσεις το Ρεύμα σε 4 μήνες. Ενοίκια, πετρέλαια, μετακινήσεις κλπ.

Σε μια κατάσταση που τα μεροκάματα έχουνε φτάσει στο πάτο, και όλα τα άλλα έχουν φτάσει στο θεό, και στην ώρα σου να πληρώνεσαι οι δυσκολίες είναι μεγάλες.

Και εσείς είστε απλήρωτοι 6 μήνες. 

Η FERRO έχει καταφέρει να γίνει συνώνυμο με την απλωσιά. Μέχρι και οι πέτρες ξέρουν ότι χρόνια ολόκληρα, οι εργαζόμενοι στη FERRO έχουν απλήρωτους μήνες. 

ΑΥΤΗ Η ΚΑΚΙΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ. Και αυτό μπορεί να το καταφέρει Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ.  Να γίνετε μια γροθιά, ενωμένοι, οργανωμένοι και να διεκδικήσετε αυτά που σας χρωστάνε. 

ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΤΙΜΙΑ ΔΟΥΛΕΨΑΤΕ

Υπάρχει πήρα σε αυτό το εργοστάσιο, που όταν «έστρωσε κάπως η κατάσταση», ήταν όταν οι εργαζόμενοι σήκωσαν κεφάλι ΜΑΖΙ, ενωμένοι, απαιτήσαν και κερδίσαν. Στον αγώνα αυτό είχατε το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και το Κλαδικό Σωματείο των τροφίμων στο πλευρό σας. 

Μέχρι τώρα έχετε δείξει υπομονή, έχετε πει «άντε λίγο ακόμα μπας και πληρώσει», έχετε δείξει με διάφορους τρόπους την αντίδρασή σας και την αγανάκτησή σας. Δεν φτάνει όμως  και η υπομονή τελειώνει.

Η εργοδοσία από την πλευρά της προσπαθεί να πάρει την ανοχή σας, να τρομοκρατήσει με κάθε τρόπο, να πατήσει στον φόβο και την ανάγκη που έχουν οι εργάτες και οι εργάτριες την δουλειά και το μεροκάματο. 

Τελείωσαν τα ΨΕΜΑΤΑ.

Συνάδερφισσες – Συνάδερφοι ,

Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ,  ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ πρέπει να είναι οι απάντηση των εργατών. Αυτή είναι η πραγματική μας δύναμη. Έτσι σπάει ο φόβος, όταν γίνεσαι ένα με αυτόν που δουλεύεις πλάι – πλάι. Έτσι θα ασκηθεί πίεση στην εργοδοσία να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις της.

 Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας και το Κλαδικό Σωματείο Τροφίμων – Ποτών Φθιώτιδας ήταν, είναι, και θα είναι στο πλευρό σας. Οργανωμένοι και συσπειρωμένοι, μπορεί να αλλάξει αυτή η άθλια κατάσταση.  Είμαστε μαζί σας. 


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ 

 ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ  ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη