Λαμία: Στην Πανελλήνια Έκθεση ο Μητσοτάκης – Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Έκθεση Λαμίας, το κλειστό κολυμβητήριο της πόλης και στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας κκ Συμεών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Φθιώτιδα, ένα από τα πλέον εμβληματικά έργα για τη Λαμία.

Πρόκειται για τον χώρο της Έκθεσης Λαμίας, όπου σε ένα ακίνητο 160 περίπου στρεμμάτων προχωρούν οι διαδικασίες ανάπλασης του χώρου και δημιουργίας σύγχρονων εκθεσιακών εγκαταστάσεων.

Πρόκειται για ένα έργο που θα εξελιχθεί σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση χρηματοδοτείται τώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης, το ΕΣΠΑ αλλά και το ΥΜΕΠΕΡΑ με το ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ και εξελίσσεται αυτή την περίοδο. Η δεύτερη φάση θα εξελιχθεί αμέσως μετά, όπου κι άλλα ακίνητα του Δήμου Λαμιέων θα ενταχθούν στο συγκεκριμένο εγχείρημα, δημιουργώντας έναν ξεχωριστό πόλο.

Ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον δήμαρχο Λαμίας Θύμιο Καραΐσκο ότι ήδη οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει και η σύμβαση με τον ανάδοχο έχει ήδη εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και βρίσκεται ένα βήμα πριν από την εγκατάσταση του εργολάβου και την έναρξη των εργασιών.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί και το κλειστό κολυμβητήριο της Λαμίας που κατασκευάζεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και το οποίο αναμένεται να παραδοθεί στο τέλος του καλοκαιριού.

Συνάντηση με Μητροπολίτη Φθιώτιδας

Τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας κκ Συμεών επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός, συνεχίζοντας την επίσκεψή του στην Φθιώτιδα. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στο Διοικητικό και Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τις κοινωνικο-προνοιακές και εκπαιδευτικές υπηρεσίες και είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την καθημερινότητα της ηγεσίας της Μητρόπολης και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ωδείου «Γερμανός ο Μελωδός», του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης της «Αποστολής», όπως επίσης και του Πρότυπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας. Επισκέφθηκε το «Αποθετήριο Αγάπης», που είναι ένα logistic που έχει δημιουργήσει η Μητρόπολη ενώ τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε και η ομάδα Μουσικής Αγωγής που αποτελείται από ανήλικους πρόσφυγες από το Κέντρο των Θερμοπυλών. Ο πρωθυπουργός είχε την δυνατότητα να μιλήσει με τα διάφορα στελέχη της Μητρόπολης, ενώ ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κκ Συμεών χαρακτήρισε «τιμή για την Μητρόπολη την επίσκεψη του πρωθυπουργού», σημειώνοντας πως «στο πρόσωπό σας υποδεχόμεθα όχι απλώς τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά τον έχοντα την δημοκρατική εντολή από τον ελληνικό λαό να ασκεί στην αγαπημένη μας πατρίδα το διακόνημα του πρωθυπουργού, του πρώτου δηλαδή υπηρέτη πάντων, μέσα στην συντεταγμένη Ελληνική Δημοκρατία», όπως είπε.

ieidiseis.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη