Ραγδαίες εξελίξεις: Κρατικοποίηση της Credit Suisse εξετάζει η ελβετική κυβέρνηση

Ραγδαίες εξελίξεις: Κρατικοποίηση της Credit Suisse εξετάζει η ελβετική κυβέρνηση

Οι ελβετικές αρχές εξετάζουν την πλήρη ή μερική κρατικοποίηση της Credit Suisse ως τη μόνη άλλη βιώσιμη επιλογή εκτός από την εξαγορά της UBS Group AG, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Ελβετική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο είτε να αναλάβει πλήρως την τράπεζα είτε να κατέχει ένα σημαντικό μετοχικό μερίδιο, εάν η εξαγορά από την UBS Group AG αποτύχει λόγω της πολυπλοκότητας της διευθέτησης της συμφωνίας και του σύντομου χρονικού πλαισίου.

Η κατάσταση είναι πολύ ρευστή και μπορεί ακόμη να αλλάξει, καθώς οι αρχές προσπαθούν να οριστικοποιήσουν μια λύση για την τράπεζα μέχρι το άνοιγμα των ασιατικών αγορών, που είναι αργά το βράδυ στην Ευρώπη.

Το ελβετικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει.

Υπάρχουν πολλαπλές πολυπλοκότητες μιας εξαγοράς της UBS, συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων όπως ένα κυβερνητικό backstop που θα κάλυπτε πιθανές νομικές και άλλες απώλειες.

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος έχει επίσης διστάσει να αναλάβει την επενδυτική τράπεζα της Credit Suisse, ανέφερε το Bloomberg.

Η UBS ζητά από την κυβέρνηση να αναλάβει ορισμένα νομικά έξοδα και πιθανές μελλοντικές απώλειες σε οποιαδήποτε εξαγορά. Η UBS έχει καταθέσει προσφορά περίπου 1 δισ. δολαρίων για την Credit Suisse, όπου η ελβετική τράπεζα θεωρεί ότι είναι πολύ χαμηλή.

#CREDIT_SUISSE #ΕΛΒΕΤΙΑ #ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ #ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ


from Dnews: Τελευταία νέα και ειδήσεις https://ift.tt/oDiKehr
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη