Επικοινωνία Κροάτη υπουργού Εξωτερικών με τον Γιώργο Γεραπετρίτη -«Ζητάμε δίκαιη μεταχείριση των συλληφθέντων»

Επικοινωνία Κροάτη υπουργού Εξωτερικών με τον Γιώργο Γεραπετρίτη -«Ζητάμε δίκαιη μεταχείριση των συλληφθέντων»

«Ζητάμε δίκαιη μεταχείριση των συλληφθέντων» είπε ο Κροάτης υπουργός Εξωτερικών Γκόρνταν Γκρίλιτς-Ράντμαν, στον Γιώργο Γεραπετρίτη, για τα επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας και την δολοφονία του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη.

Στην επίσημη ενημέρωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Κυριακής από το Υπουργείο Εξωτερικών της Κροατίας σχετικά με τις προφυλακίσεις των Κροατών χούλιγκαν για τη δολοφονία του φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια, επισημαίνεται πως:

«Ο υπουργός Εξωτερικών Γκόρνταν Γκρίλιτς-Ράντμαν είχε και σήμερα (13.08.2023) το πρωί τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα ομόλογο του, Γιώργο Γεραπετρίτη, μεταφέροντας τις ανησυχίες των Κροατών πολιτών, αλλά και τη σημασία της δίκαιης μεταχείρισης των κρατουμένων οπαδών».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ακόμη πως «από την πρώτη στιγμή παρέχεται στήριξη στους κρατουμένους και ότι η κροατική διπλωματία έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τις συνθήκες κράτησης και την ασφάλειά τους».

Νωρίτερα, την Κυριακή (13.08.2023) αντιπροσωπεία γονέων των Κροατών συλληφθέντων συναντήθηκε με εκπροσώπους του Υπουργείου Εξωτερικών της Κροατίας (επικεφαλής η υφυπουργός αρμόδια για Ευρωπαϊκά θέματα Άντριγια Μέτελκο-Ζγκόμπιτς) προκειμένου να ενημερωθούν για επαφές που έχουν γίνει με την ελληνική κυβέρνηση.

{https://twitter.com/MVEP_hr/status/1690759021785931776?s=20}

#ΝΕΑ_ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ #ΑΕΚ #ΓΙΩΡΓΟΣ_ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ #ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ #ΜΙΧΑΛΗΣ_ΚΑΤΣΟΥΡΗΣ


from Ειδήσεις τώρα https://ift.tt/QEFfZgT
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη