Δούκας για Βοτανικό: Προχωράμε με πολύ μεγάλη ταχύτητα - Από τις εξέδρες θα βλέπεις την Ακρόπολη

Δούκας για Βοτανικό: Προχωράμε με πολύ μεγάλη ταχύτητα - Από τις εξέδρες θα βλέπεις την Ακρόπολη

Η επένδυση προσεγγίζει συνολικά – μαζί με τα ιδιωτικά κεφάλαια – τα 600 εκατομμύρια, ενώ το τεράστιο έργο της ανάπλασης το κάνει αποκλειστικά ο Δήμος και όχι κάποια ιδιωτική εταιρία.

«Πέρσι τέτοια εποχή ήταν μια εικόνα πάρα πολύ δύσκολη στο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Δεν υπήρχαν μπουλντόζες, υπήρχαν λόφοι σκουπιδιών 8 -10 μέτρων και αν πάτε σήμερα η εικόνα είναι τελείως διαφορετική», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, μιλώντας στο ΕΡΤNews. «Εχει προχωρήσει κατά 90% η απορρύπανση, έχει γίνει η εκσκαφή και στους δύο χώρους (και στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Παναθηναϊκού και στου Ερασιτέχνη) ενώ ξεκινάει η θεμελίωση στο ποδοσφαιρικό γήπεδο και στη συνέχεια θα προχωρήσει και στον Ερασιτέχνη», τόνισε, επισημαίνοντας μάλιστα πως οι φίλαθλοι από τις εξέδρες θα βλέπουν την Ακρόπολη.

Επιπλέον, ο κ. Δούκας σημείωσε πως «όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είμαστε σε ευθεία γραμμή και προχωράμε με πολύ μεγάλη ταχύτητα», ενώ αυτοί οι δυο χώροι θα είναι καταλύτες στη συνολική αναβάθμιση της περιοχής, αφού μεταξύ άλλων θα γίνουν χώροι πρασίνου, θα φτιαχτούν θεμελιώδεις υποδομές, δίκτυα ομβρίων υδάτων, δρόμοι, ποδηλατόδρομος κλπ.

«Μια υποβαθμισμένη περιοχή θα γίνει μια περιοχή-στολίδι, μια νέα μικρή πόλη δίπλα από το κέντρο της Αθήνας», τόνισε.

Μάλιστα σημείωσε πως η επένδυση προσεγγίζει συνολικά – μαζί με τα ιδιωτικά κεφάλαια – τα 600 εκατομμύρια, ενώ το τεράστιο έργο της ανάπλασης το κάνει αποκλειστικά ο Δήμος και όχι κάποια ιδιωτική εταιρία.

Αναφορικά με τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας σημείωσε πως «όταν ολοκληρωθεί ο Βοτανικός θα πάμε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, όπου το Προεδρικό Διάταγμα ότι θα γκρεμίσουμε τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, θα φτιάξουμε κι ένα γήπεδο του Παναθηναϊκού, πάρκο και από κάτω πάρκινγκ».

«Λέω όμως εγώ ότι θα έχει μια πολύ μεγάλη αξία να κρατηθεί μια κερκίδα, η Θύρα 13, έστω και αν αυτό πρέπει να γίνει με έναν καλλιτεχνικό τρόπο για να φαίνεται ζωντανή η ιστορία σε όλους τους ανθρώπους, μιας και θα υπάρχει και το μουσείο του Παναθηναϊκού και να βλέπουν όλοι που έπαιζε παλιά ο Δομάζος και όλα τα πολύ μεγάλα αστέρια του παρελθόντος» πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

{https://www.youtube.com/watch?v=FTh72mYZoJk&t=614s}

#ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ #ΓΗΠΕΔΟ #ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ #ΧΑΡΗΣ_ΔΟΥΚΑΣ


from Όλες Οι Ειδήσεις - Dnews https://ift.tt/floYuiW
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη