Η κλασσική συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια

Η κλασσική συνταγή για πασχαλινά κουλουράκια

Πώς θα φτιάξετε αρωματικά, τραγανά και πεντανόστιμα πασχαλινά κουλουράκια.

Τα πασχαλινά κουλουράκια αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκίσματα της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, με κάθε περιοχή να έχει τη δική της ξεχωριστή συνταγή. Αρωματικά, τραγανά και πεντανόστιμα, συνοδεύουν ιδανικά τον καφέ ή το τσάι και ταιριάζουν σε κάθε περίσταση. Μικροί και μεγάλοι τα απολαμβάνουν, με τα παιδιά να τα λατρεύουν ιδιαίτερα για τη γεύση και το άρωμά τους.

Πώς θα φτιάξετε πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά για πασχαλινά κουλουράκια:

  • 200γρ. βούτυρο ανάλατο σε αλουμινόφυλλο, κρύο
  • 375γρ. απλό αλεύρι, κοσκινισμένο
  • 125γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 μεσαίο αυγό ελευθέρας βοσκής
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 μεσαίο αυγό ελευθέρας βοσκής, για άλειμμα
  • 1 κουτ. σούπας νερό για άλειμμα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160C στον αέρα.
  2. Κόψτε το κρύο βούτυρο σε μικρά κυβάκια και ανακατέψτε με όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μίξερ.
  3. Κρατήστε λίγο αλεύρι για να σχηματίσετε τα μπισκότα.
  4. Ζυμώστε καλά μέχρι να σχηματίσετε μια ζύμη. Αν η ζύμη βγει πολύ μαλακή και κολλήσει, αφήστε την στο ψυγείο για λίγο να ξεκουραστεί.
  5. Πλάστε τη ζύμη σε μπισκότα γύρω στα 25 γρ το καθένα.
  6. Μεταφέρετε σε ταψιά με λαδόκολλα.
  7. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αυγό με το γάλα και αλείψτε με ένα πινέλο τα μπισκότα.
  8. Ψήστε 25-30 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσοκάστανο χρώμα.
#ΣΥΝΤΑΓΗ #ΠΑΣΧΑ #ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ #ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ_ΤΡΑΠΕΖΙ


from Όλες Οι Ειδήσεις - Dnews https://ift.tt/TpkXdHg
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη