Εκπρόσωπος Ιεράς Μονής Σινά στην Ελλάδα: «Οι μοναχοί γίνονται ενοικιαστές στο ίδιο τους το σπίτι»

eurokinissi

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με το λουκέτο της Αιγύπτου στη Μονή Σινά έπειτα από 15 αιώνες λειτουργίας.

Για το κλείσιμο της Μονής Σινά μίλησε στον Ant1 ο εκπρόσωπος Ιεράς Μονής στην Ελλάδα ο Αρχιμανδρίτης Πορφύριος Φραγκάκη.

«Γελάμε αλλά τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Είχαμε από τον Δεκέμβριο μεγάλο άγχος για την δίκη η οποία έχει τις ρίζες της Αιγύπτου και τους αδελφούς μουσουλμάνους. Με τον πρόεδρο Σίσι είχαμε την ελπίδα ότι τα πράγματα αυτά θα πάρουν καλύτερη τροπή και είχαν πάρει καλύτερη τροπή. Δηλαδή τον Δεκέμβρη εκφωνήθηκε ένας εξωδικαστικός οργανισμός τον οποίο η Αίγυπτος δέχτηκε και από τον Δεκέμβριο μέχρι τις 28 Μαΐου περιμέναμε να μαζέψουν τις απαραίτητες υπογραφές εκεί και να τον φέρουν να το υπογράψει το Μοναστήρι και να τελειώσει το θέμα. Με τον εξωδικαστικό αυτόν συμβιβασμό προβλεπόταν όταν τα 71 ακίνητα μαζί και το κτήριο της Μονής ανήκουν πού αλλού στην Μονή. Η οποία είναι από τον 5ο αιώνα, προηγείται ιστορικά του κράτους», ανέφερε.

Παράλληλα ανέφερε και στο θέμα της παραμονής των μοναχών και τη βίζα: «Αν προσέξατε στην ανακοίνωση της Πρεσβείας, εστιάζει μόνο ότι θα το έχουν οι Ελληνορθόδοξοι που θα ζουν εκεί. Εμένα με ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή ότι οι μοναχοί γίνονται αυτή τη στιγμή ενοικιαστές στο ίδιο το σπίτι τους. Ταυτόχρονα εγώ σας λέω, υπάρχει μοναχός που ζει τα τελευταία 30 χρόνια στην Αίγυπτο και ανανεώνει την βίζα του κάθε χρόνο προκειμένου να μείνει. Η βίζα είναι κρατική υπόθεση. Ποιος μας διασφαλίζει ότι πάντα θα εγκρίνονται οι βίζες; Εγώ δεν λέω ότι πρόκειται για διωγμό ούτε ότι πρόκειται να βγάλουν τους μοναχούς».

#ΜΟΝΗ_ΑΓΙΑΣ_ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ_ΣΙΝΑ


from Όλες Οι Ειδήσεις - Dnews https://ift.tt/zBIWTMw
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη