Σφοδρή καταδίκη για τα νέα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αντόνιο Κόστα, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι στοχεύει συνειδητά αμάχους.
«Την περασμένη νύχτα η Ρωσία εξαπέλυσε νέα ειδεχθή επίθεση κατά αμάχων στην Ουκρανία», ανέφερε σε ανάρτησή του στο X, προσθέτοντας ότι «ο επιθετικός πόλεμος που διεξάγει η Ρωσία κατά της Ουκρανίας έχει αποτύχει, και αυτός είναι ο λόγος που επιλέγει να τρομοκρατεί σκοπίμως τους αμάχους».Σημειώνεται πως τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από ρωσικά πλήγματα, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές: επτά στην Οδησσό, τέσσερις στο Κίεβο και τρεις στην περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ.
Την ίδια ώρα, σοβαρά προβλήματα στις υποδομές καταγράφονται στη νότια Ουκρανία, καθώς η πόλη Μικολάιφ και γύρω οικισμοί έχουν μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση έπειτα από ρωσική επίθεση σε ενεργειακές εγκαταστάσεις, όπως ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.
Χωρίς ρεύμα παραμένει και η Χερσώνα, με τις αρχές να διευκρινίζουν ότι τα αίτια του μπλακάουτ βρίσκονται υπό διερεύνηση.
from PRESS-GR | Ειδήσεις, Αποκαλύψεις και Σχόλια Χωρίς Φίλτρο https://ift.tt/rZC0dc8
via IFTTT
ΘΕΜΑ:
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
