ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΙΧΕΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


Για μια ακόμη χρονιά φτάσαμε στη διενέργεια των Γενικών (Πανελλαδικών) Εξετάσεων για την εισαγωγή των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

       Αναμφίβολα πρόκειται για τον πλέον φερέγγυο μηχανισμό του Ελληνικού δημοσίου. Παραμένει ωστόσο το πρόβλημα της πρόσθετης προετοιμασίας των μαθητών και έξω από το δημόσιο σχολείο. Στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες το πρόβλημα αυτό καθίσταται δυσβάστακτο για τους οικονομικά αδύναμους. Αυτός ο προβληματισμός αλλά και η μερική ακύρωση του Λυκείου ως αυτοτελούς εκπαιδευτικής μονάδας οδηγεί σε σκέψεις και προτάσεις για ουσιαστικές αλλαγές στο υπάρχον Λύκειο.

      Σήμερα και στο προσεχές μέλλον, που ισχύουν τα γνωστά δεδομένα για τις εξετάσεις, δεν απομένει παρά να ευχηθούμε στους μαθητές ηρεμία, ψύχραιμη αντιμετώπιση για πλήρη απόδοση και επιτυχία. Για τη δημιουργία ενός τέτοιου κλίματος χρέος έχουν όλοι, πέραν της οικογένειας και της εκπαίδευσης, με την αποφυγή άσκοπων και  άστοχων σχολίων και απόψεων.

1 Σχόλια

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

  1. ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΦΥΓΗΣ ΟΤΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ.ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΑΣ ΦΥΣΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Νεότερη Παλαιότερη