ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΤΟΥ ΞΗΡΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ


Δολιοφθορά στο παλιό υδραγωγείο του Ξηριά 

Το παλιό υδραγωγείο που βλέπουμε στις φωτογραφίες είναι στον Ξηριά Λαμίας και κτίστηκε το 1894 με μελέτη του μηχανικού Ν. Παπαδημητρίου και ήταν το πρώτο υδραγωγείο της πόλης μας. Από αυτό το υδραγωγείο έπινε νεράκι όλη η πόλη της Λαμίας. Σίγουρα τότε θα ήταν ένα στολίδι για όλο τον τόπο. Το παραπάνω υδραγωγείο θα μπορούσε πολύ εύκολα σήμερα να αναγνωριστεί σαν μουσείο τεχνολογικής εξέλιξης Για την κατασκευή του υδραγωγείου κάποιοι μόχθησαν ,κουράστηκαν και έφτιαξαν αυτό το χρήσιμο για την πόλη μας έργο. Πολλά χρόνια αργότερα κάποιοι άλλοι «πατριώτες» για να τιμήσουν το έργο των προγόνων τους σκέφτηκαν να καταχραστούν την δουλειά των προγόνων τους κλέβοντας τα αγκωνάρια από τους τοίχους του υδραγωγείου για να γίνουν νοικοκυραίοι.

Εκτιμούμε ότι ο παραπάνω δράστης δεν περιορίζει την δράση του μόνο στην κλοπή των πλακών του παλιού υδραγωγείου και καλά θα κάνουν οι φίλοι σου να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους. Είμαστε σίγουροι ότι κάτι θα έχει αρπάξει από τους φίλους του , τους γείτονες , συγγενείς κλπ. Είμαστε επίσης σίγουροι ότι τα παραπάνω αγκωνάρια θα είναι κάπου στοιβαγμένα σε κάποια αυλή η σε κάποια αποθήκη. Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας αν πέσει στην αντίληψη τους κάποια από τα παραπάνω καταγγελθέντα αντικείμενα να ενημερώσει την αστυνομία.

Περιβαλλοντική ομάδα του Ξηριά Λαμίας










Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη