Ένωση Συλλόγων Γονέων Λαμίας: Μέσα από τα λαμπερά μάτια των παιδιών θα πάρουμε τη δύναμη, το όραμα, την έμπνευση για μια ακόμα δημιουργική χρονιά


Αγαπητοί Γονείς ,

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε! Το κουδούνι χτύπησε ξανά, τα σχολεία γέμισαν με παιδικά χαμόγελα! Μέσα από τα λαμπερά μάτια των παιδιών θα πάρουμε τη δύναμη, το όραμα, την έμπνευση για μια ακόμα δημιουργική χρονιά.

Θα προσπαθήσουμε να καταστήσουμε την χρονιά τούτη ως μια βιωματική, διερευνητική, επικοινωνιακή και πιο ουσιαστική, πιο ενδιαφέρουσα. Με ενημερωτικές - επιστημονικές δράσεις, που αφορούν όλους τους γονείς σε συνεργασία με την Τοπική Πανεπιστημιακή Κοινότητα αλλά και Συνέργειες με όμορους Νομούς και άλλους τοπικούς φορείς.

Εμπιστεύεστε στα χέρια των εκπαιδευτικών,τα παιδιά μας, ό, τι πιο πολύτιμο, ό,τι πιο αγνό και ωραίο, για να τους μεταλαμπαδεύσουν γνώσεις, ιδανικά, αξίες. Εμείς, όλοι οι γονείς, θα είμαστε δίπλα τους και θα συνεχίσουμε με ζήλο και ευσυνειδησία να τους συνδράμομε στο δύσκολο τούτο έργο τους.

Ας συνεργαστούμε, λοιπόν, όλοι μαζί, γονείς και εκπαιδευτικοί, για να δημιουργήσουμε αυριανούς πολίτες με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και κοινωνική ευαισθησία, για να βάλουμε έτσι τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο. Η κοινή μας αγάπη για τους μαθητές των Σχολείων της Πόλης μας, θα είναι ο φωτεινός φάρος όλων των προσπαθειών μας!

Η φετινή σχολική χρονιά είναι χρονιά εκλογών για όλους τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων ( Σεπ- Οκτ 2018) αλλά και το σύνολο των Οργανώσεων Γονέων(Φεβ-Μαρ 2019). Η μαζική συμμετοχή των γονιών στις εκλογικές διαδικασίες, δεν είναι «μια από τα ίδια», δεν είναι μια υποχρέωση που αν θα βρούμε χρόνο θα βγάλουμε σε πέρας.

Απαιτείται να δυναμώσουμε τους Συλλόγους Γονέων ώστε να γίνουν το ζωντανό κύτταρο του σχολείου και της γειτονιάς. Ο Σύλλογος Γονέων, να είναι ο μόνιμος φόβος όλων αυτών που δεν λύνουν τα προβλήματα των σχολείων μας, που τα χειροτερεύουν.

Η ίδια η πείρα δείχνει ότι όποιες κατακτήσεις έχουμε κερδίσει είναι αποτέλεσμα αγώνων, πιέσεων, διεκδικήσεων.

Αυτή η πείρα δείχνει και το δρόμο για να δυναμώσουμε το βασικό όπλο μας, τον συλλογικό και οργανωμένο αγώνα.

Ούτε ένα βήμα πίσω από τη διεκδίκηση αυτών που δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας!

Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων στο Δήμο Λαμίας, καλούμε κάθε Σύλλογο Γονέων, να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα για να μην μείνει αναπάντητο κανένα πρόβλημα στα σχολεία του Δήμου μας.!

Όσο γίνεται πιο γρήγορα να προχωρήσουν σε συνεδριάσεις των Δ.Σ και σε σύγκληση Γενικών Συνελεύσεων ώστε να συζητήσουν τα προβλήματα τους και να οργανώσουν δράσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες με σκοπό την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στα σχολεία τους.

Οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτελέσματα! Τίποτα δεν μας χαρίζεται όλα κατακτώνται!

Με Αγωνιστικές Ευχές Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων

Ένωση Συλλόγων Γονέων Λαμίας

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη