Επίσκεψη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου των Ρομά στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδας Νικόλαο


    Μεγάλο αριθμό σχολικών ειδών όπως τσάντες, τετράδια και μολύβια προσέφερε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.Νικόλαος στον Σύλλογο των Ρομά «Λεωνίδας Σπαρτιάτης» προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες παιδιών Ρομά. το Το πρωί της Τετάρτης 12 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρυσοβαλάντης Χαλιλόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Χρήστος Αθανασίου επισκέφθηκαν τον Ποιμενάρχη μας στο γραφείο του και τον ευχαρίστησαν για ακόμη μια φορά για την προσφορά εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως σε σχολικά είδη.

    Επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους τα μέλη του Συλλόγου έθεσαν στον Σεβασμιώτατο δύο αιτήματα τους όπως, το θέμα της Βαπτίσεως παιδιών Ρομά αλλά και ενηλίκων, καθώς και την ανάγκη ύπαρξης Ιερού Ναού στον καταυλισμό της Καμηλόβρυσης, ο οποίος θα καλύπτει τις λειτουργικές ανάγκες τους.

    Ο Σεβασμιώτατος δέχτηκε και τα δυο αιτήματα με μεγάλη χαρά. Τους διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα βαπτισθούν τα παιδιά τους και οι ενδιαφερόμενοι ενήλικοι Ρομά θα μπορούν μετά την συγκέντρωση των απαραιτήτων δικαιολογητικών και την  φοίτησή τους στη Σχολή Κατηχήσεως της Ιεράς Μητροπόλεως  να προσέλθουν εν επιγνώσει στο Ιερό Μυστήριο της Βαπτίσεως. Επίσης  όσον αφορά τον Ιερό Ναό όταν τακτοποιηθούν όλα τα έγγραφα θα τοποθετηθεί στον καταυλισμό τους ένας προκατασκευασμένος Ναός.

    Η Επίσκεψη έκλεισε με ικανοποίηση και  ευχαριστίες εκ μέρους της Διοικήσεως του Συλλόγου για την αμέριστη συμπαράσταση και αγάπη που επιδεικνύει η Ιερά Μητρόπολις και προς αυτούς τους ανθρώπους.


www.imfth.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη