Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου Λαμίας - Δήμος Λαμιέων και Επιμελητήριο Φθιώτιδας: «Συνεργαζόμαστε – αναβαθμιζόμαστε – αποκτούμε ταυτότητα»


             Ενημέρωση σε επιχειρηματίες και καταστηματάρχες της Λαμίας από το Δήμο Λαμιέων και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων, στην οδό Αινιάνων.

            Η ενημέρωση αφορούσε την κοινή πρόταση για χρηματοδότηση που θα υποβληθεί από το Δήμο Λαμιέων και το Επιμελητήριο Φθιώτιδας στην πρόσκληση για τη Δράση του ΕΠΑνΕΚ (Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία) 2014-2020:«Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου». Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους και θα αγγίξει το 1.500.000 ευρώ για το Δήμο και τις 400.000 ευρώ για το Επιμελητήριο.

          Μετά και την εκστρατεία ενημέρωσης που έγινε τις προηγούμενες ημέρες από τους δύο φορείς, παρουσία του Δημάρχου Λαμιέων Νίκου Σταυρογιάννη και του Προέδρου ΕΒΕ Φθιώτιδας Θανάση Κυρίτση, στα καταστήματα του κέντρου της πόλης, παρουσιάστηκε χθες αναλυτικά η δράση των Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου (ΑΚΕ). Ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος όπου εκφράστηκαν απόψεις και απορίες από τους εμπόρους - καταστηματάρχες σχετικά με το σχεδιασμό, τη μετέπειτα λειτουργία ενός Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου και τα θετικά αποτελέσματα που αυτό μπορεί να επιφέρει στην οικονομική δραστηριότητα αλλά και την επισκεψιμότητα της πόλης.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, μεταξύ άλλων, τόνισε:

         «Το εγχείρημα αυτό,  που θέτει τις βάσεις για την καλλιέργεια κουλτούρας συνεργασίας και σχεδιασμού μεταξύ του Δήμου Λαμιέων, της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας, είναι ένα μεγάλο στοίχημα αλλά και μια μοναδική ευκαιρία για την αναβάθμιση του κέντρου της πόλη μας, με ταυτόχρονη τόνωση του εμπορίου. Εργαζόμαστε συντονισμένα, Δήμος και Επιμελητήριο, για να κερδίσουμε το στοίχημα αυτό. Το μόνο που μένει είναι η δική σας συμμετοχή την οποία και σας ζητώ πρώτα ως δημότης και μετά ως Δήμαρχος. 

          Συνδυαστικά, με την πρόταση ανάπλασης της Πλατείας Πάρκου που καταθέτουμε στο Πράσινο Ταμείο για χρηματοδότηση αλλά και το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που περιλαμβάνει σειρά έργων υποδομής, ανάπτυξη έξυπνων εφαρμογών τουριστικής προβολής ακόμα και κατάρτισης επαγγελματιών, η πόλη έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να αλλάξει πρόσωπο. Η Λαμία έχει την ευκαιρία να πάει ένα βήμα μπροστά, να δείξει την εξωστρέφειά της, τη φιλοξενία και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Ας την εκμεταλλευτούμε».

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φθιώτιδας Θανάσης Κυρίτσης υπογράμμισε:

          «Τα χρήματα του Δήμου προορίζονται για αναβάθμιση του δημόσιου χώρου, συστήματα και εφαρμογές έξυπνης πόλης, προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων έξυπνης βιώσιμης κινητικότητας, η ανάδειξη ταυτότητας εμπορικής περιοχής, η προβολή και προώθηση της εμπορικής περιοχής,  παρεμβάσεις στους χώρους πρασίνου και ανάπαυσης, αναπλάσεις μνημείων, αναπλάσεις/ανακατασκευές πεζοδρόμων, σύγχρονα συστήματα υπογείων κάδων και άλλα που θα δούμε στη συνέχεια. Τα χρήματα που θα διαχειριστεί το Επιμελητήριο θα αφορούν επεμβάσεις στις προσόψεις των καταστημάτων με στόχο την κοινή τους ταυτότητα και ομοιομορφία αλλά και την ψηφιακή προβολή της κάθε επιχείρησης.

        Η συμμετοχή του Δήμου Λαμιέων και του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στο πρόγραμμα, περιλαμβάνει παρεμβάσεις που θα προσφέρουν ομοιομορφία, εξυπηρέτηση και άνεση των επισκεπτών-αγοραστών αλλά θα κάνουν και πιο ελκυστικό το περιβάλλον για τους καταναλωτές. Είναι ένα στοίχημα για όλους μας που πρέπει να το κερδίσουμε για να κάνουμε πιο ελκυστική την πόλη μας. Το ανοικτό κέντρο εμπορίου που θα δημιουργηθεί, θα μείνει και θα αποτελέσει προκριμα για αντίστοιχες δράσεις στο μέλλον.»

        Στην ενημερωτική συνάντηση παρέστησαν δηλώνοντας τη σύμπραξή τους ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιάννης Βλαχογιάννης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Λευτέρης Μπράζας, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αποστόλης Μολιώτης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς Αθανάσιος Λυκόπουλος, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, του Δ.Σ. Εμπορικού Συλλόγου Λαμίας, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Λαμιέων καθώς και πολλοί επιχειρηματίες και καταστηματάρχες της Λαμίας.









www.lamia.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη