Παπαϊωάννου: "Η Λαμία θα αναδείξει τον Μαστούρ"


O πρόεδρος της Λαμίας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, μίλησε στο Sport24.gr για το διαζύγιο με τον Τεννέ, για τη λύση Χάβου για το στοίχημα που ακούει στο όνομα Μαστούρ και έκανε λόγο για διαιτητικό "χειρουργείο" με τον Άρη.

Η Λαμία δεν έχει ξεκινήσει καλά την φετινή αγωνιστική περίοδο, μετρώντας δυο ήττες σε ισάριθμους αγώνες στο πρωτάθλημα με Άρη εντός έδρας (0-3) και με Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (3-1), ενώ επήλθε διαζύγιο με τον Μπάμπη Τεννέ, ο οποίος αποχώρησε από την ομάδα της Φθιώτιδας, με τον Μάκη Χάβο να τον διαδέχεται στην τεχνική ηγεσία.

Την ίδια στιγμή, έγινε πρώτο θέμα στα εγχώρια ΜΜΕ τις προηγούμενες ημέρες, κάνοντας την έκπληξη με τον 20χρονο, Χακίμ Μαστούρ, το παιδί - θαύμα που στα 15 του στη Μίλαν εθεωρείτο το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ταλέντο του πλανήτη και το οποίο δεν κατάφερε ως τώρα να δικαιώσει στο ελάχιστο τις προσδοκίες που υπήρχαν.

Για όλα αυτά και όχι μόνο μίλησε στο Sport24.gr ο διοικητικός ηγέτης της Λαμίας, Πανουργιάς Παπαϊωάννου, ο οποίος έδωσε μια σειρά από απαντήσεις για πολλά ζητήματα που αφορούν την ομάδα του και όχι μόνο. Αναφέρθηκε ακόμα για τα υψηλά συμβόλαια που έχει, για το ομολογουμένως μεγάλο αριθμητικά ρόστερ, για τα τηλεοπτικά (εγκωμίασε τον Γιώργο Βασιλειάδη) και την διαιτησία, στέλνοντας μήνυμα στην ΚΕΔ.

Πρόεδρε άντε γεια, χάρηκα, παραιτούμαι

Για το τέλος της συνεργασίας του με τον Μπάμπη Τεννέ, ανέφερε πως ο Έλληνας τεχνικός δεν απομακρύνθηκε, αλλά παραιτήθηκε από τον πάγκο της ομάδας και πως ο ίδιος ήταν διατεθειμένος να του δώσει μια ακόμη ευκαιρία.


"Με τον Μπάμπη συνεργαζόμασταν χρόνια. Υπήρχε προσωπική σχέση, επομένως δεν ήταν ό,τι καλύτερο ψυχολογικά και συναισθηματικά. Υπήρξε στεναχώρια. Ήρθαν κάποια άσχημα αποτελέσματα, αλλά το θέμα είναι ότι έχει περάσει λάθος προς τα έξω ότι τον έδιωξα εγώ. Παραιτήθηκε μόνος του. Στην κουβέντα πάνω για το τι μπορούμε να διορθώσουμε, παραιτήθηκε. Πρέπει να υπάρχει επικοινωνία. Ο Μπάμπης όταν τον ρώτησα κάποια πράγματα, θεώρησε την παραίτηση ως τη μόνη λύση", ανέφερε αρχικά ο κ. Πανουργιάς, ενώ για το αν ειπώθηκαν βαριές κουβέντες μεταξύ τους, ανέφερε:

"Όχι, δεν ειπώθηκε καμία κουβέντα. Είναι αντρίκειο αυτό που σου λέω. Μόλις ξεκινήσαμε να κουβεντιάζουμε και σε ερώτησή μου για το πώς θα διαχειριστούμε επικοινωνιακά τα θέματα που υπήρξαν, αλλά και τα επόμενα δυο παιχνίδια του πρωταθλήματος, μου είπε 'Πρόεδρε άντε, γεια, χάρηκα, παραιτούμαι'. Προκαλώ όποιον θέλει, να μου πει το αντίθετο. Δεν πρόλαβα ούτε κουβέντα να πω".

Για το πώς έφτασε στη λύση του Μάκη Χάβου ως διάδοχη κατάσταση, αποκάλυψε: "Πήρα κατευθείαν τους συνεργάτες μου. Μου είπαν να ηρεμήσω, βάλαμε κάτω την προπονητολογία. Ψάχναμε για προπονητή Έλληνα, όχι ξένο. Έχουμε μεγάλο ρόστερ και πρέπει να το διαχειριστούμε σωστά. Έχουμε και πολλούς Έλληνες. Κοιτάξαμε 4-5 περιπτώσεις, μιλήσαμε μαζί τους κάποιες φορές και στον Μάκη Χάβο καταλήξαμε, γιατί είδαμε ότι ήθελε πολύ να έρθει στην ομάδα. Είδαμε ότι αυτός το πίστευε πιο πολύ. Του εξηγήσαμε την κατάσταση, το ρόστερ και λοιπά και φάνηκε να το πιστεύει περισσότερο από τους άλλους".

Δεν μου αρέσουν ούτε τα γαλακτομπούρεκα, ούτε τα σουβλάκια. Είμαι λιτοδίαιτος άνθρωπος

Αναφορικά με τα συμβόλαια που πληρώνει στη Λαμία και το ότι είναι υψηλότερα από αντίστοιχες μικρομεσαίες ομάδες της κατηγορίας, δεν το αρνήθηκε ότι ισχύει, αλλά ανέπτυξε το λόγο που συμβαίνει αυτό: "Ισχύει αυτό. Όταν όμως ένας παίκτης συζητάει με τον Ατρόμητο ή τον Απόλλωνα για να έρθει στην Αθήνα και κοστίζει ας πούμε 100.000 ευρώ το συμβόλαιό του, στη Λαμία που είναι επαρχιακή πόλη, θα κοστίσει περισσότερο. Ορισμένα συμβόλαια είναι πιο πάνω από το κανονικό. Έχουμε όμως παίκτες αξίας. Έχουμε και ορισμένους παίκτες που θέλω να αισθάνονται καλά εδώ. Δεν θέλω ο παίκτης να νιώθει ότι του κόβω τα φτερά. Κάποια συμβόλαια είναι ακριβά, κάποια φτηνά, έχουμε απ' όλα".


Εν συνεχεία ρωτήθηκε για την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες (6/9) και με την οποία καταφέρεται εναντίον των δημοσιευμάτων που κάνει λόγο για αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών: "Είδα ότι σε κάποια σάιτ γράφτηκε ότι γι' αυτό έφυγε ο ένας και γι' αυτό έμεινε ο άλλος. Κάποια έχουν πηγή από κάπου, δεν ξύπνησε μια μέρα ένας δημοσιογράφος και άρχισε να γράφει. Πηγάζουν από κύκλους που θέλουν να μας βλάψουν. Γι' αυτό και θέλαμε να το λύσουμε με αυτή την ανακοίνωση.

Δεν τίθεται θέμα παικτών και αποχωρήσεων. Ίσως έχουμε δυο παίκτες παραπάνω από το κανονικό, αλλά έχουμε παιδιά αξιόλογα. Ο Βασιλαντωνόπουλος είναι η κολόνα της ομάδας, ο Ασίγκμπα το παιδί έκανε ένα λάθος, αλλά δεν θα τον κρεμάσουμε. Γράψανε κάτι για τσακωμούς, για γαλακτομπούρεκα. για σουβλάκια. Εμένα όμως δεν μου αρέσουν ούτε τα γαλακτομπούρεκα, ούτε τα σουβλάκια. Είμαι λιτοδίαιτος άνθρωπος. Σε κάποιους άλλους κύκλους ποδοσφαιρικούς μπορεί να αρέσουν".

Η Λαμία είναι αυτή που θα αναδείξει τον Μαστούρ

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθεί για την περίπτωση του Χακίμ Μαστούρ, ενός παίκτη που για πολλούς πριν μερικά χρόνια ήταν το next big thing του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και ο οποίος μάλιστα αγωνιζόταν στη Μίλαν. Τα χρόνια πέρασαν, ο Μαροκινός δεν δικαίωσε τις προσδοκίες, δεν έπαιξε ποτέ σε υψηλό επίπεδο και η Λαμία αποφάσισε να επενδύσει στο ταλέντο του, προκειμένου να τον αναδείξει. Ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου, αναφέρθηκε στην περίπτωσή του, η οποία για τον ίδιο αποτελεί μεγάλο στοίχημα...

"Εγώ από την αρχή της σεζόν φέτος και με τον πρώτο προπονητή, του είχα θέσει ένα θέμα. Θέλω δυο παιδιά που να προσπαθήσουμε να επενδύσουμε και αν μας βγουν, μας βγήκαν. Ήθελα ένα στοίχημα, να βγάλω δυο παιδιά. Το ήθελα, το επιζητούσα φέτος. Ο Μαστούρ σε κάποιες κουβέντες που έκανα στην Ιταλία, επειδή οι δουλειές μου είναι στο εξωτερικό, με κάποιον που γνωρίζει τον μάνατζέρ του, ήταν να πάρουμε κάποιον άλλον παίκτη, προέκυψε ο Μαστούρ. Έχει το ρίσκο του, έχει το στοίχημά του. Μπορούσα να πάρω δυο παιδιά από το ελληνικό πρωτάθλημα και να επενδύσω εκεί. Είναι στοίχημα. Από εκεί και πέρα, πρέπει να βοηθήσουμε και εμείς και ο παίκτης, να μπορέσουμε να βγει. Είναι μια επένδυση που την θεωρούμε ότι μέσα στα ρίσκα που παίρνει μια ομάδα, είναι και αυτή.


Έχει κάποιο ρίσκο η μεταγραφή Μαστούρ, μην κρυβόμαστε. Αλλά είναι ένα παιδί από τις δυο προπονήσεις που το έχουμε δει, που δεν είναι αυτό που γράφεται. Μπάλα ξέρει καλή. Απλά το παιδάκι αυτό, 15 χρονών το φορτώσανε πολύ, το κάψανε το παιδί. Αλλά είναι ακόμα νέος, μικρός και πιστεύω ότι μήπως η Λαμία είναι αυτή που θα αναδείξει τον Μαστούρ. Θα δούμε, η ιστορία θα δείξει...".

Όσο για το αν η Λαμία είναι απλά ο... μεσάζων για να πάει σε μια μεγαλύτερη ελληνική ομάδα, ήταν κατηγορηματικός: "Όχι, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, δεν υφίσταται. Ο Μαστούρ έχει έρθει για να δώσει στη Λαμία. Κατ' αρχάς, είναι κανονική μεταγραφή, έχει τα δικαιώματά του η Λαμία, δεν υπάρχει ομάδα μεγάλη που τον έχει φέρει εδώ και αυτή την στιγμή αυτός που αποφασίζει την πορεία του Μαστούρ, είναι ο ίδιος με τη μπάλα του και ο Παπαϊωάννου που έχει τα δικαιώματά του για τα επόμενα τρία χρόνια. Δεν υπάρχει καμία δέσμευση άλλη. Αυτά όλα είναι φήμες. Μακάρι να βρει τον δρόμο του, να βγάλει αυτά που κρύβει μέσα του, έχει πολλά χαρίσματα ποδοσφαιρικά και μετά όποια ομάδα θέλει, ας έρθει. Αν βγάλει αυτά που περιμένουμε, φέτος και του χρόνου δεν υπάρχει σκέψη να φύγει από τη Λαμία. Να μην φορτώνουμε αυτό το παιδί όμως".

Ο Βασιλειάδης έσωσε το ελληνικό ποδόσφαιρο

Για τους στόχους της ομάδας του, είπε πως είναι η παραμονή στη Super League: "Πρώτος στόχος της Λαμίας είναι να μείνει στην κατηγορία. Είναι πολύ δύσκολο έτσι όπως εξελιχθεί τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολο φέτος να διατηρηθεί στην κατηγορία. Είναι κάποιες ομάδες που κινδυνεύουν από την αρχή, αλλά να δούμε μην κρύβει εκπλήξεις η χρονιά. Στόχος είναι η παραμονή και να παίξουμε καλή μπάλα".

Για τα τηλεοπτικά, είπε πως ο Γιώργος Βασιλειάδης έσωσε το ελληνικό ποδόσφαιρο: "Το κυριότερο δεν είναι ότι δημιουργούσε στη Λαμία κλυδωνισμούς και προβλήματα, αλλά σε όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Φαντάζεσαι επτά ομάδες άστεγες; Τι ποδόσφαιρο θα είχαμε; Το θέμα είναι ότι πέρυσι κάποιοι δεν σκέφτηκα σωστά. Κοιτάξανε μόνο τις ομάδες τους και να ξεκινήσουμε από τους τρεις μεγάλους (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), υπογράψανε, πήραν κάποιες ομάδες που ήθελαν στη NOVA και τους άλλους τους πέταξαν. Δεν είναι έτσι όμως. Το πρωτάθλημα έχει 16 ομάδες και θα ήταν μια αρρωστημένη κατάσταση.


Ευτυχώς που τελευταία στιγμή μπήκε με όποια ρίσκα η ΕΡΤ και έσωσε το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ μπήκε στο παιχνίδι του ανταγωνισμού με τη NOVA. Αν πηγαίναμε όλοι στη NOVA, του χρόνου θα μας είχε ζητιάνους με ένα κομμάτι ψωμί, όποιους ήθελε θα τους πέταγε και τι ποδόσφαιρο θα βλέπαμε. Έδωσε κάποια λεφτά η ΕΡΤ. Ο Βασιλειάδης κατά την άποψή μου έκανε το σωστότερο και γι' αυτό θα τον κρίνει η ιστορία όπως και τον καθέναν.

Έσωσε το ελληνικό ποδόσφαιρο και προσπαθεί να το βοηθήσει. Και πιστεύω ότι η ΕΡΤ δεν θα χάσει απ' αυτό, το βλέπετε και από τις τηλεθεάσεις. Δεν θα χάσει από το ποδόσφαιρο. Αλλά και αυτό δεν άρεσε πάλι σε κάποιους. Ευτυχώς που στο παραπέντε το σκέφτηκαν σοβαρά και το έσωσαν. Και εγώ θα μπορούσα να πάω στη NOVA με ένα πενιχρό συμβόλαιο και του χρόνου να παρακάλαγα πάλι".

Η διαιτησία του Διαμαντόπουλου ήταν χειρουργική επέμβαση, το μεγαλύτερο νυστέρι

Τέλος, έριξε τα... βέλη του στην διαιτησία και έκανε λόγο για χειρουργική επέμβαση στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα της πρεμιέρας με τον Άρη: "Η Λαμία συνεχίζει τον δρόμο πως χαράζουμε εμείς ως διοίκηση. Να αισθάνονται σίγουροι ότι θα κάνουμε τα πάντα για να έχει μια καλή πορεία η ομάδα και ένα άλλο μήνυμα είναι να παρακαλέσω την ΚΕΔ να μην ξαναγίνει διαιτητικά ό,τι συνέβη στο πρώτο ημίχρονο με τον Άρη. Γιατί ως τώρα δεν έχω μιλήσει για διαιτησία εδώ και ένα χρόνο, αλλά από εδώ και πέρα θα βγω επιθετικά. Την παρακαλώ θερμά.

Η διαιτησία του Διαμαντόπουλου ήταν χειρουργική επέμβαση, το μεγαλύτερο νυστέρι. Γιατί αν δεν ήταν το χειρουργείο, μπορεί να είχε εξελιχθεί διαφορετικά το ματς. Ήταν βαρύ το σκορ, δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε, αλλά αν δει κάποιος το πρώτο ημίχρονο, θα καταλάβει γιατί μιλάω. Ας το δουν στην ΚΕΔ το πρώτο ημίχρονο".


www.sport24.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη