Απαιτείται η επέμβαση του Δήμου Λαμιέων για την αποκατάσταση του δικτύου άδρευσης στην περιοχή του Ξηριά


Τον τελευταίο καιρό παρατηρούνται τεράστιες γεωγραφικές –γεωλογικές αλλαγές στον Ξεριά Λαμίας. Οι πολύ δυνατές βροχές που με την σειρά τους φέρνουν τεράστιες φερτές ύλες από την περιοχή της Όθρυς εχουν αλλάξει τελείως το γεωγραφικό ανάγλυφο της περιοχής. 

Όπως θα δούμε παρακάτω στις φωτογραφίες όλα δείχνουν ότι όλη η μανία της φύσης έχει πέσει πάνω στο σημείο που είναι η αφετηρία του δικτύου ύδρευσης και η περιοχή έχει γίνει αγνώριστη. Τον τελευταίο χρόνο το δίκτυο άρδευσης , λόγο των δυσμενών καιρικών συνθηκών έχει καταστραφεί πέντε φόρες. Η αφετηρία του δικτύου καταστρέφετε τελείως, σε κάποια σημεία κλείνει και σε αλλα λόγω των πολλών νερών τα τοιχία σπάζουν με αποτέλεσμα να είναι εντελώς εκτός λειτουργίας. Η αποκατάσταση των βλαβών του δικτύου μέχρι στιγμής γίνεται με προσωπική εργασία των άμεσα ενδιαφερόμενων. Εδώ πρέπει να τονίσουμε ότι το συγκεκριμένο δίκτυο είναι πολύ παλιάς κατασκευής και τεχνολογίας και δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των σύγχρονων καλλιεργειών. 

Το συγκεκριμένο δίκτυο άρδευσης τροφοδοτεί γύρω στα πεντακόσια με εξακόσια στρέμματα με ελιές και περιβόλια.

Για την αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην παραπάνω περιοχή απαιτείται η επέμβαση του Δήμου Λαμίας για θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.













Καλλιώρας Γεώργιος

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη