Πνευματικό παιδί του μητροπολίτη Νικόλαου ο Νέος Εψηφισμένος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος


          Πνευματικό τέκνο και ανάστημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου είναι ο νέος Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

          Ο Εψηφισμένος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος (κατά κόσμον Παναγιώτης) Νικολόπουλος του Χρήστου και της Μαρίας, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Από την παιδική του ηλικία εγνώρισε εις την Ενορία του ,τον Άγιο Ελευθέριο Άρεως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο  ως Αρχιμανδρίτη, Ιεροκήρυκα και Προϊστάμενο της Ενορίας, ο οποίος και του ενέπνευσε την αγάπη και τον ζήλο  για την Εκκλησία και την Ιερωσύνη.

      Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και από τη Θεολογική Σχολή του ιδίου Πανεπιστημίου. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Groningen Ολλανδίας με ειδίκευση στην Ιστορία του Δικαίου (Βυζαντινορωμαϊκόν Δίκαιον) και κατέχει πολλούς ακόμη μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Ομιλεί την Αγγλική, τη Γερμανική, την Ολλανδική και την Τουρκική Γλώσσα.

    Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός στην Πολεμική Αεροπορία, μετά το πέρας της οποίας εργάσθηκε ως Δικηγόρος, παραιτούμενος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών λόγω της  Ιερατικής του κλίσεως.

     Εκάρη μοναχός υπό του Ποιμενάρχου μας το έτος 1997 εις την Ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Αντινίτσης, όπου ενεγράφη και εις το μοναχολόγιο της Μονής.

           Στις 14 Δεκεμβρίου του ιδίου έτους χειροτονήθηκε διάκονος υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, και ενεγράφη εις την Ενορία του Αγίου Δημητρίου Λαμίας,  υπηρετών εις τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως ως Γραμματεύς.

          Στις 6 Δεκεμβρίου του έτους 2000, εις την εορτή του Αγίου Νικολάου επισκόπου Μύρων του Θαυματουργού, ημέρα όπου ο Σεβασμιώτατος άγει τα ονομαστήριά του , εις τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, εχειροτονήθη Πρεσβύτερος λαβών και  το οφίκκιον του Αρχιμανδρίτου.

           Υπηρέτησε την  Ιερά Μητρόπολή μας ως Ιεροκήρυξ αυτής και το έτος  2002    κατόπιν προσκλήσεως του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας  προσαρτήθηκε εις το δυναμικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπηρετών αρχικά ως Γραμματεύς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, έπειτα  ως Β' Γραμματεύς και Πρακτικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, απ’ όπου και προήχθη σε Α΄ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου,  θέση εις την οποία υπηρέτησε πολλά χρόνια  με υπευθυνότητα και αγάπη έως και της εκλογής του εις Μητροπολίτη.

     Εχρημάτισε Γραμματεύς πολλών Ειδικών Συνοδικών Επιτροπών καθώς και μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπως και  σε πολλές άλλες  επιτροπές, Τέλος διετέλεσε επί πολλά έτη ως Ιερατικός Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Κυνηγού οδού Βουλιαγμένης.

       Η εις Επίσκοπον Χειροτονία του θα τελεσθεί την Κυριακή 7 Οκτωβρίου ε.ε. εις την Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

    * Η Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος δίδει εις την  δημοσιότητα φωτογραφίες από την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Νέου Εψηφισμένου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.
































www.imfth.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη