Η «πρώτη» του Ολυμπιακού στη Λαμία και ο Ομάρ που χάλασε τα σχέδια


Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει στο blog του στο gazzetta το παιχνίδι Κυπέλλου του Ολυμπιακού, σε συνδυασμό με το σοβαρό πρόβλημα του Μαρτίνς.

Λογικό είναι το ντέρμπι κορυφής ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού να έχει επισκιάσει τα πάντα, ακόμη και τις υποχρεώσεις των δύο ομάδων στο Κύπελλο. Λογικό είναι λοιπόν κι ο Ολυμπιακός στη Λαμία, όπως κι ο ΠΑΟΚ στη Ν. Σμύρνη, να παίξουν κατά βάση με αναπληρωματικούς.

Ο Ολυμπιακός, άλλωστε, μετράει ήδη μία πολύ σοβαρή απώλεια ενόψει του μεταξύ τους αγώνα, αφού θα του λείψει ένας από τους τρεις καλύτερους παίκτες του κατά τη φετινή σεζόν, ο Ομάρ και σίγουρα ο Μαρτίνς δεν θέλει κι άλλη απουσία. Ο τραυματισμός του Νορβηγού του χάλασε μάλιστα όλο το ροτέϊσον, αφού τα είχε υπολογίσει αλλιώς για το σημερινό παιχνίδι, σε σχέση με εκείνο με τον ΠΑΟΚ: μία ενδεκάδα θα έβαζε σήμερα και μία την Κυριακή. Τώρα, όμως, ο προπονητής του Ολυμπιακού θα αναγκαστεί να αλλάξει θέση είτε στον Ανδρούτσο, είτε στον Μεριά (για τη θέση του δεξιού μπακ) και φαίνεται ότι θα βάλει στην αρχική του ενδεκάδα τουλάχιστον έναν απ΄ όσους υπολογίζει για βασικό στην Τούμπα, τον Καμαρά η, τον Σισέ.

Η ουσία, βέβαια, είναι ότι αν ο Ολυμπιακός θέλει να συνεχίσει στο Κύπελλο και να φτάσει ως τα ημιτελικά, ευρισκόμενος ένα βήμα πριν τον τελικό, πρέπει να πάρει στα σοβαρά το παιχνίδι με τη Λαμία. Πρώτον, λόγω της ιδιαιτερότητας που έχει πάντοτε ο θεσμός και των εκπλήξεων που παρουσιάζει και δεύτερον και σπουδαιότερον λόγω της αξίας του αντιπάλου του. και μόνο που η Λαμία απέκλεισε σε διπλά παιχνίδια τον Παναθηναϊκό, αξίζει τον σεβασμό του Ολυμπιακού. Η δε Λαμία στο Κύπελλο είχε παίξει και με την ΑΕΚ, χάνοντας 1-2 στην Καλλιθέα, με το σκορ 1-1 ως το 87’…Μπορεί να μην έχει «όνομα» και φανέλα με ειδικό βάρος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καμία ομάδα της πλάκας-το αντίθετο. Ειδικά με τον Χάβο στον πάγκο. Να θυμίσω πώς πέρασε ο ΠΑΟΚ από τη Λαμία; Με μία απίστευτη διαιτητική απόφαση (το χέρι του Βιεϊρίνια) και με μεγάλη τύχη (δοκάρι Μπερτόλιο)…

Από την κατάρτιση μάλιστα της αποστολής, μπορούμε να καταλάβουμε ότι παρότι η Λαμία έχει κρίσιμο παιχνίδι πρωταθλήματος μπροστά της, και δη Σάββατο στην Ξάνθη, σήμερα θα παραταχθεί με πολλούς βασικούς παίκτες της. Προφανώς, το βλέπει σαν μία ευκαιρία να εκμεταλλευθεί ακριβώς το ότι ο Ολυμπιακός θα έχει το μυαλό του στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και να παίξει τις πιθανότητες της. Με ένα αποτέλεσμα όπως εκείνο με τον Παναθηναϊκό (1-0), δεν θα πάει στη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη για διαδικαστικό ματς, αλλά για να παλέψει για την πρόκριση και να γράψει ιστορία φτάνοντας στα ημιτελικά.

Συνήθως ο Ολυμπιακός δείχνει σοβαρότητα φέτος και δεν υποτιμάει τους αντιπάλους του. Και το ίδιο πρέπει να κάνει και σήμερα. Εγώ νομίζω ότι δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα για τους «ερυθρόλευκους», καθότι εκτός των άλλων είναι και η πρώτη φορά που θα παίξουν σε αυτό το γήπεδο! Βλέπετε, το περσινό Λαμία-Ολυμπιακός είχε γίνει στο Περιστέρι, λόγω έργων. Παρεμπιπτόντως, ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει με μεγάλη δυσκολία, στο γκολ (1-0). Τελευταία φορά που έπαιξε ο Ολυμπιακός στη Λαμία ήταν πριν 35 χρόνια! Για το Κύπελλο και τότε και είχε νικήσει με 1-0, το 1985…Το πλεονέκτημα της Λαμίας είναι ότι έχει καλή οργάνωση πίσω και ποιότητα μπροστά, αλλά και πολύ έμπειρους παίκτες. Αν δεν κάνω λάθος, όλοι τους είναι πάνω από 26-27 ετών και οι περισσότεροι άνω των 30. Οι δε Αργεντίνοι, Μπαράλες και Μπερτόλιο, στην ημέρα τους κάνουν τη διαφορά.

Αν ο Ολυμπιακός πάει σήμερα το απόγευμα στη Λαμία και παίξει όπως έπαιξε στο προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι του για το Κύπελλο, στην Ξάνθη, μακάρι να βγω ψεύτης, αλλά ούτε το 0-0 δεν θα πάρει, όπως το είχε φέρει τότε στα Πηγάδια. Αν παίξει δυνατά και σοβαρά, μπορεί να διασφαλίσει την πρόκριση από το πρώτο ματς.

www.gazzetta.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη