Οι αυτοδιοικητικές εκλογές στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


Η μάχη των περιφερειακών εκλογών της 26ης Μαΐου έχει για τη Νέα Δημοκρατία σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά, όπως επανειλημμένα έχει δηλώσει ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης. Για το λόγο αυτό έχουν δοθεί ήδη ξεκάθαρες στηρίξεις σε αντίστοιχες υποψηφιότητες, με στόχο την διεκδίκηση και των 13 Περιφερειών της χώρας.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έπειτα από την απόφαση του σημερινού Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων, η Νέα Δημοκρατία στηρίζει, απολύτως συντεταγμένα, την υποψηφιότητα του 35χρονου Φάνη Σπανού, σημερινού αντιπεριφερειάρχη Ευβοίας.

Σε εκδήλωση μάλιστα που οργάνωσαν οι 5 Νομαρχιακές Oργανώσεις Στερεάς Ελλάδας της ΝΔ, στην έδρα της Περιφέρειας, τη Λαμία, την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην ομιλία του τόνισε ότι «στηρίξουμε εμφατικά, χωρίς αστερίσκους, χωρίς υποσημειώσεις, τον Φάνη Σπανό να εκλεγεί ο επόμενος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος. Η Νέα Δημοκρατία τολμά την ανανέωση, την τολμά στην πράξη. Έχουμε εξαιρετικά στελέχη τα οποία έχουν αποδείξει τη δυνατότητά τους, τη δυναμική τους, από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη. Και, ναι, τα στηρίζουμε να κάνουν το επόμενο βήμα».

Ξεκάθαρες είναι όμως και οι στηρίξεις της Νέας Δημοκρατίας στους δύο μεγάλους Δήμους της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας:

Για την έδρα της Περιφέρειας, τον Δήμο Λαμιέων, η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την υποψηφιότητα του σημερινού αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας, κ. Ευθύμιου Καραΐσκου, ο οποίος αναμένεται να δώσει τη μάχη με κυριότερο αντίπαλο τον σημερινό Δήμαρχο, κ. Νίκο Σταυρογιάννη.

Στο μεγαλύτερο δήμο της περιφέρειας, τον Δήμο Χαλκιδέων, η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας έχει δοθεί στην υποψηφιότητα της δικηγόρου και Δημοτικής Συμβούλου κ. Έλενας Βάκα, που στην πρώτη της παρουσία παραβρέθηκε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Νικήτας Κακλαμάνης η οποία θα διεκδικήσει το Δήμο απέναντι στον σημερινό Δήμαρχο κ. Χρήστο Παγώνη.
Αναφορικά με τις πρωτεύουσες των άλλων τριών νομών της Περιφέρειας, στο Καρπενήσι είναι αυτονόητη η στήριξη της ΝΔ στον σημερινό Δήμαρχο κ. Νίκο Σουλιώτη, στον Δήμο Δελφών (Άμφισσα),δυναμική αναπτύσσει η υποψηφιότητα του κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, ενώ στη Λιβαδειά η Νέα Δημοκρατία δεν προτίθεται να δώσει ξεκάθαρη στήριξη σε κάποια από τις τουλάχιστον 2 υποψηφιότητες που προέρχονται από τον χώρο της και διεκδικούν τον Δημαρχιακό θώκο από τη σημερινή, υποστηριζόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ Δήμαρχο, κα Γιώτα Πούλου.

Η ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών με τις ευρωεκλογές και η κοντινή με αυτές – αν όχι και αυτή ταυτόχρονη - διεξαγωγή των εθνικών εκλογών δημιουργούν ένα σύνθετο τοπίο σε όλες τις τοπικές κοινωνίες της περιφέρειας, πράγμα που είναι απολύτως αντιληπτό από την Πειραιώς.

Για το λόγο αυτό έχουν έγκαιρα τεθεί στα κομματικά όργανα οι προτεραιότητες: Κατά πρώτον η απόλυτη εκλογική ετοιμότητα για βουλευτικές και ευρωεκλογές και παράλληλα η συντεταγμένη συσπείρωση, γύρω από τις επιλογές στήριξης σε Περιφέρειες και μεγάλους Δήμους.

www.liberal.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη